avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pe unde sa merg?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pe unde sa merg?

in urma cu cativa ani pe pamantul unui vecin s-a facut drum public ( nu betonat,nu asfaltat),pe unde pot trece masini,carute,oameni,etc. Acum la dupa 20 ani de cat timp s-a folosit acest teren pe post de drum,proprietarul nu doreste sa mai fie drum,asa ca noi care avem nevoie de acest drum spre a ajunge la destinatii,ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:14, 22 Februarie 2013
Chiar dacă este cum spuneţi (nu pot identifica actul normativ menţionat de dv.), primăria face acest lucru oricum, fără intervenţia dumnealui.

Apoi, dumnealui a specificat că ştie deja că terenul respectiv se află în proprietatea unui vecin.
este vorba de OG 43/2007 privind regimul drumurilor din 28 aug 1997 republicata in M:O 237/ 1998 care in principiu stabileste cine si ce competente are in a stabili diferitele categorii de drumuri publice. Coroborat si cu alte texte de lege (constitutie - art 135, hotarari de guvern- HG 548/1999 prin care s-au aprobat normele tehnice pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunelor , orasaselor, municipiilor si judetetelor , norme metodologice, etc) sunt implicate si guvernul si politia rutiera, dar pe planul unitatii administrativ teritoriale aceasta este cea care, prin organele abilitate stabileste inventarul bunurilor care repet, se publica in MO. Ca aceste bunuri fac parte din domeniul public al unitatiii administrativ teritorial sau din domeniul privat al acesteia nu ma intereseaza.
Pe mine ma intereseaza ca daca primaria "" a prins"" acest drum ca fiind drum public satesc, vicinal, ulita, etc, public sa fie......userul care nu mai poate folosi drumul trebuie sa cheme ca parata primaria locala pentru obligatia de a face (de a ii permite liberul acces pe drumul public pe care are obligatia de a il intretine in conditii normale de utliizare asa cum prevede legea) , iar celui de la care a fost luat terenul (cu japca sau nu cu 30 de ani in urma - ca nu stim cu certitudine daca nu cumva a fost despagubit legal intre timp) nu ii ramane decat sa faca cerere de interventie in interes propriu revendicand drumul daca are acte care dovedesc sustinerile sale, in situatia in care drumul va fi blocat si userul nu il va mai putea folosi.
Pentru a se putea pronunta o hotarare legala si temeinica si necasabila trebuie stabilit cadrul procesual corect inca de la inceput......ceea ce presupune ca userul, repet, in caz de obstructionare prin obstacole a drumului, va trebui sa stie foarte bine pe cine sa cheme in judecata si de ce (obligatia de a face, servitute, etc).
NU stiu cum sa explic mai clar ca userul are nevoie in primul rand sa stie cu cine trebuie sa se judece si ce tip de actiune trebuie in caz de blocare a drumului......ca asa cum a precizat nu are elicopter pentru a ajunge in propria curte din varful dealulului.
A sti ceva, cu a avea certitudinea, si mai ales a avea probe intr-un sens sau altul intr-un proces civil sunt notiuni diferite in legislatia romana aplicabila spetei in discutie.
Imi cer scuze anticipat daca am ofensat pe cineva.
cu stima.
Nu aţi ofensat pe nimeni, eu spuneam doar că nu am reuşit să identific actul normativ precizat de dv. întrucât aţi spus OG 43/2007 dar de fapt era o ordonaţă dată cu 10 ani mai devreme.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
aveti dreptate, eroarea mea de scriere. imi cer scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie IonIonut22 IonIonut22 Buna ziua, Am fost depistat cu o alcoolemie de 0,70 in etilotest pe un drum de tara. S-a inaintat o adresa pentru a afla starea drumului, daca este public ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ioncristian ioncristian Buna ziua. Am achizitionat anul trecut un teren intravilan, la țară, care nu are drum de acces. Actele au fost in regula, cadastru si intabulare in forma ... (vezi toată discuția)
Improprietarire cu un drum de exploatare bacleo bacleo buna ziua, este posibil ca un drum de exploatare, de interes public, sa fie trecut de primarie in proprietatea unei persoane fizice? acesta asigura accesul ... (vezi toată discuția)