avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere strain - transcrierea in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere strain - transcrierea in Registrul national de evidenta a persoanelor

Locuiesc in strainatate si copii mei au certificate de nastere eliberate de oficiul starii civile a tarii in care traiesc. Vreau sa primeasca si certificate romanesti pentru ca ulterior sa le fac pasapoarte. Aceeasi problema cu certificatul de casatorie. Vreau sa fie transcris certificatul de casatorie, sotia nefiind cetatean roman pentru ca sa fie recunoscuta casatoria si de statul roman. Unde trebuie sa ma adresez in comuna unde am domiciliul stabil?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:10, 20 Februarie 2013
Incercati sa faceti transcrierea mai repede la Consulatul Romaniei din Tara unde va aflati.
Mai intai se solicita transcrierea certificatului de casatorie apoi a celor de nastere ale copiilor. Verificati ca certificatele sa fie intocmite corect. Puteti sa solicitati transcrierea personal sau prin imputernicit , la primaria dvs. de domiciliu din Romania, ori la ambasada sau conculat.
La consulat 350 euro transcrierea unui certificat de nastere si a certificatului de casatorie.
E mult mai ieftin in tara, daca puteti veni si nu va grabiti sa plecati iarasi faceti transcrierile la Starea civila de la locul dvs. de domiciliu.

Mai jos aveti link-uri cu informatii complete, sa le cititi cu atentie si, asa cum scrie acolo, verificati actele straine pe care le aveti ca sa nu va treziti ca va lipsesc una-alta sau ceva nu e in regula.

Pentru documentele necesare transcrierii certificatului de casatorie alegeti tara unde v-ati casatorit:
[ link extern ] #

Pentru certificatele de nastere gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea nou-nascutilor in italia si titluri de calatorie VLADVASILE71 VLADVASILE71 Buna ziua, sunt tatal a doi gemeni nascuti anul trecut in ltalia luna august (suntem romani amandoi si eu si sotia casatoriti legal in Romania ). Care sunt ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)