Am vrut sa fac cadastru la apartament si cand surpriza mi s-a respins dosarul pe motivul ca este o gresala , pe apartamentul meu era cadastrul facut de un al locatar din blocul vecin. (acela a gresit adresa) .dosarul meu fiind depus de 2 luni de zile am ajuns la disperare, ce sa fac cine ma ajuta, la cine sa merg.
Conform L nr 7/1996,rectificarile in cartea funciara se realizeaza fie amiabil prin document autentificat,fie in caz de litigiu prin hotaare definitiva si irevocabila a instantei de judecata
Incercati contactarea proprietarului,pentru a incheia document notarial,pe care ulterior sa il depuneti la OCPI
Vecinul trebuie sa ceara indreptarea erorii materiale la Oficiul de cadastru. Se completeaza o cerere tip in care se inscrie motivul pentru care se solicita aceasta.
Apoi puteti intabula si Dvs. apartamentul.
Nu e nevoie sa asteptati ca vecinul sa mearga la OCPI sa faca cererea de indreptare eroare materiala, puteti merge dumneavoastra si sa solicitati acest lucru. La urma urmei indreptarea erorii se poate face si din oficiu. Succes!
Cadastru
valericadragan
Buna ziua. am vrut sa fac cadastru pe apartament. am descoperit ca pe apartamentul meu facuse cadastru un vecin care locuieste la blocul vecin. cand i-a facut ... (vezi toată discuția)