avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare extras carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare extras carte funciara

Buna ziua,
am scos un extras de carte funciara de informare in care am constatat ca este o gresala, in loc de 2 bai care exista , s-a mai trecut inca 2 bai in plust. Ce documente sunt necesare pentru modificare cf.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 22:33, 12 Mai 2015
In temeiul disp L nr 7/1996 republicata radierea notarilor din cartea funciara se poate realiza fie prin inscris autentificat ,prin hotarare definitiva judecatoreasca
Este de preferat sa verificati temeinic schita cadastrala ,putand fi vorba despre eroare materiala de redactare
În acest caz nu este vorba de radiere a unei notări, nu este nevoie de hotărâre judecătorească ci este vorba de îndreptarea erorilor materiale (și prrin urmare de rectificare carte funciară)potrivit art.33alin.5, art. 913NCC care dispun că erorile materiale în ceeace privește descrierea imobilului(și nu numai) se pot face din oficiu sau la cerere.
Prin urmare, mergeți la Biroul local OCPI de care aparțineți , faceți o cerere în această privință și se rezolvă. S-ar putea ca să se facă și din oficiu dacă anunțați situația/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gresit numele in carte funciara ili47 ili47 Buna ziua ,acum am observat ca numele meu este gresit scris in cartea funciara ,lipseste ultima litera .Terenul respectiv ,am primit prin sentinta ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru si act de proprietate cyan cyan 1. In cazul rectificarii unei schite cadastrale cauzata de pozarea in oglinda a apartamentului se refac masuratorile sau se modifica doar schita cadastrala ... (vezi toată discuția)
Apartament compus din birou Gudrun Gudrun Am adjudecat prin licitatie publica un apartament compus din birou, oficiu, baie, hol. Dupa adjudecare presedinta blocului ne-a adus la cunostinta ca nu ... (vezi toată discuția)