avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Gresit numele in carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Gresit numele in carte funciara

Buna ziua ,acum am observat ca numele meu este gresit scris in cartea funciara ,lipseste ultima litera .Terenul respectiv ,am primit prin sentinta judecatoresca inca in anul 2004 ,cum pot corecta numele ?
La notar sau la judecatoria respectiva ?
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
ili47, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 21:41, 9 Ianuarie 2015
In sentinta este numele corect? Daca este numele corect trecut in sentinta se face copie legalizata dupa Cartea dvs de identitate, sentinta si mergeti si depuneti la OCPI BCPI competent cerere de indreptare a erorii materiale in CF. Daca numele este trecut grsit in sentinta mergeti la judecatorie si apoi la OCPI BCPI competent.
Daca in sentinta numele este scris gresit solicitati judecatoriei indreptarea erorii, dupa care mergeti la cartea funciara.
Multumesc pentru raspunsuri,in sentinta este gresita ,cum ma adresez Judecatoriei ? personal sau obligatotoriu prin avocat ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
ili47, utilizator
Personal puteti. Este o indreptare de eroare materiala.Faceti o cerere si o depuneti la grefa.
Potrivit art. 53 alin. (1) din Legea nr. 7/1996, erorile materiale savarsite cu prilejul inscrierilor sau radierilor se pot indrepta prin incheiere motivata, de catre registratorul de la biroul teritorial, la cerere sau din oficiu, cu comunicarea acesteia persoanei interesate.
Asadar, textul precitat vizeaza greseli materiale in legatura cu numele proprietarilor, numerele topografice sau cadastrale si adresa de situare a imobilelor, erori care nu afecteaza fondul dreptului, astfel incat, pe acest temei, nu se poate cere intabularea sau radierea unui drept, respectiv rectificarea cartii funciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume gresit in extras c.f. goroon goroon ...buna ziua * In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de ... (vezi toată discuția)
Unde pot modifica un titlu de proprietate gresit? Magbd Magbd Pe titlul de proprietate numele mamei decedate este scris gresit (este gresita o litera), dar certificatul de deces este corect. Unde ma pot duce ca sa scot un ... (vezi toată discuția)
Rectificarea cartii funciare karmena karmena Buna ziua Speta este: in baza Legii 10/2001, prin intermediul unui executor judecatoresc, in cartea funciara a fost inregistrata o interdictie de mostenitorul ... (vezi toată discuția)