AC a scris:
Ce se poate intampla daca vine control (si de la cine?) ? Cum pot face ei dovada ca mi s-a comunicat si nu am facut!!!! Eu ca cetatean nu-s obligata sa stiu legislatia asa..in ansamblu..fiecare cu domeniul sau!Nu mi-a fsot cerut sa faca asta de catre nici o institutie si am trecut de toate controalele(Colegiu, Sanepid, CJAS).
Daca vine controlul veti primi amenda intre 10.000 si 20.000 de lei.
EI nu tr sa faca nici o dovada ca v-au informat , dealtfel
EI (adica Inspectoratul Teritorial de Munca) nici nu au acesta obligatie, dumneavoastra in momentul cand v-ati asumat infiintarea cabinetului tr sa va informati si sa respectati toate prevederile legale.
Nemo legem ignorare censetur nimeni nu poate invoca necunoasterea legii...altfel nu ar mai avea cum sa se aplice nici o sanctiune, legal
Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei; eroarea de drept nu exonereaza de raspundere. In tara noastra,
cunoasterea si respectarea legilor este o indatorire primordiala a tuturor cetatenilor, inscrisa in Constitutie.
Eu zic sa mergeti sa va inscrieti la un curs in domeniul securitatii muncii cu o durata de 40 de ore care va da dreptul sa va asumati activitatea de SSM in cadrul cabinetului. Totodata la acest curs veti afla si ce aveti de facut privind securitatea si sanatatea in munca. Deasemenea va recomand sa mergeti la Inspectoratul Teritorial de Munca si sa solicitati autorizarea cabinetului din punct de vedere al securitatii muncii, nu costa nimic si se face prin depunerea unei declaratii pe propria raspundere.