avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fise individuale de instruire SSM si PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fise individuale de instruire SSM si PSI

Rog din suflet cine ma poate ajuta cu niste tematici complete de instruire , toate tipurile !! ,niste teste model si o decizie interna pentru personal cu atributii in SSM,PSU!!Multumesc si apreciez , am mare nevoie !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:40, 11 Iunie 2012
bettyy2002 a scris:

toate tipurile !! ,

Cum adica toate tipurile? O tematica este specifica activitatii desfasurate.
Am nevoie de detalii sa va pot ajuta
tematica si graficele anuale de instruire a salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta si protectia muncii in cadrul primariei.
Am fisele de instruire psi si a protectiei muncii si a sanatatii si trebuie completat fiecare luna, trimestru si semestrul cu instructajul facut.
Dar asa ceva niciodata nu am facut, nici nu sunt persoana care ar trebui sa faca acest lucru dar am primit prin dispozitie ca intr-o saptamana sa completezi 30 de fise si sa fac o tematica.Am descarcat legiile dar mi se pare tare scurt timpul ca sa le citesc toate si dupa acea sa fac tematica. De acea am rugat sa ma ajute cineva daca poate.
Persoana care ti-a dat dispozitie sa complezi fisele de ssm si psi/su, presupun ca e superioara ierarhic.
Mai presupun ca dispozitia a fost verbala si nu in scris.Poti sa ceri dispozitie scrisa, dar s-ar putea sa te dea afara!
Este clar, nu ai nici o pregatire in domeniu ("fisele de instruire psi si a protectiei muncii si a sanatatii", sunt fise de instructaj periodic pentru sanatatea si securitatea in munca - ssm)
Asta inseamna ca nu numai nu vei putea indeplini dispozitia, dar va fi munca in zadar, deoarece nu sunt valabile cat timp nu ai un minim curs de ssm, care sa-ti de a dreptul sa te ocupi de organizarea ssm si sa semnezi documente.
Pana la elaborarea tematicilor de instruire, trebuiesc intocmite alte documente ssm, in urma carora, tematica se stabileste, pe meserii/locuri de munca, cu instruire specifica ptr. fiecare si la intervale diferite.
Daca aveti dosarul cu evaluarea de riscuri, dosarul cu decizii, instructiuni proprii, normative, vei putea pe baza lor sa duci la indeplinire dispozitia.
Fiind o primarie, ar trebui sa existe macar un lucrator desemnat ssm, daca nu un serviciu extern, care sa organizeze activitatea, sa constituie CSSM sau/si SIPP ( daca sunteti mai mult de 50 de angajati )
Posteaza meseriile pe care le aveti, sa vedem daca te putem ajuta!
OFFFF, de ce nu se ia in seama activitatea asta?! Totul este facut de suprafata, se considera ca doar niste fise completate si semnate e suficient !
Daca are loc un acc. de munca, se incearca musamalizarea, iar daca moare omul, stiti - mortul e de vina !
Cum adica, dar ca sa fii desemnat nu trebuie sa ai pe langa cursul specific SSM si studii medii sau superioare tehnice ? legea nu se mai ia in seama? Adica un angajat cu studii superioare care pe langa liceul cu profil uman, are si facultatea tot in profil uman, poate indeplini conditiile ptr.reprezentant SSM si PSI intr-o institutie publica ? Multumesc.
lena_varga a scris:

Cum adica, dar ca sa fii desemnat nu trebuie sa ai pe langa cursul specific SSM si studii medii sau superioare tehnice ? legea nu se mai ia in seama? Adica un angajat cu studii superioare care pe langa liceul cu profil uman, are si facultatea tot in profil uman, poate indeplini conditiile ptr.reprezentant SSM si PSI intr-o institutie publica ?


Studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic.

Exemplu pt filiera teoretică în profil real, specializarea matematica-informatica, specializarea stiinte ale naturii

Alte discuții în legătură

Dispozitie privind instruirea periodica marcelandrei19 marcelandrei19 De curand am fost informat pe e-mail-ul de serviciu ca s-a emis o \\"Dispozitie...\\" si sunt responsabil cu instructajul periodic pentru colegii de ... (vezi toată discuția)
Materiale de instruire ssm su la societati nou infiintate lucratordesemnat lucratordesemnat Sunt numit lucrator desemnat la o societate nou infiintata unde este necesar sa angajam personal in regim de urgenta. De angajari se ocupa o firma specializata ... (vezi toată discuția)
Ssm , psi , economist pap pap Ma puteti ajuta va rog si pe mine , am facut cele doua cursuri ssm si psi acum eu sunt incadrata ca si economist si in fisa postului am si atributii de ssm si ... (vezi toată discuția)