Buna ziua,
In urma cu 7 zile i-au luat permisul sotului meu (sofer de camion)....se afla pe un drum cu 4 benzi si la o trecere de pietoni s-au angajat in trecere pietonii, dar pe partea stanga a camionului....el nu a oprit la trecere si la cateva sute de metri l-a oprit politia ca nu a acordat prioritate la pietoni.....Eu din cate am citit legea spune altceva, ca daca exista un drum cu mai mult de 2 beni nu esti obligat sa opresti daca pietonii nu sunt pe sensul tau de mers....este adevarat???? Si o alta problema este ca acel politist i-a scris in proses ca pietonii erau din ambele sensuri, ceea ce nu era adevarat, ca sotul meu a mentionat acolo la observatii ca pietonii se incadrasera din partea stanga...si apoi politistul a completat in procesul verbal ca soferul de afla singur in camion (asta probabil ca daca face contestatie sa nu poata aduce martori)....In cazul de fata se mai poate contesta???? si spune-ti-mi daca politia din judetul respectiv trimite permisul la politia din judetul de unde esti???
Va multumesc.
Cu stima,
Alina
Daca persoana in cauza apreciaza ca aspectele consemnate in PV nu reprezinta realitatea dupa cum s-au succedat evenimentele,are dreptul in termen de 15 zile de la comunicarea PV sa formuleze plangere contraventioanla la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia