avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privind situatia expusa mai jos.
Bunicii mei au avut 3 copii. Copilul nr. 1(intaiul nascut) a fost crescut de la varsta de o luna de o sora a bunicii mele(care niciodata nu s-a casatorit si nici nu a avut copii)si a ramas in casa matusii sale toata viata sa mostenind toate bunurile acesteia(casa si terenuri), fara sa fi fost insa infiat. Acest unchi al meu este decedat de peste 10 ani si are 2 copii.
Bunicii mei au facut un certificat de donatie in anul 2006, prin care se arata ca o parte a terenurilor se doneaza copilului nr 3(care si el era asezat la casa lui) si alta parte de terenuri si casa se doneaza copilului nr. 2- tatalui meu. In certificat nu se amonteste nimic de copilulnr.1. Bunicul este mort de 13 ani.
Vreme de peste 50 ani tatal meu a locuit in casa donata de parintii lui, a renovat absolut totul, deci a investit o groaza de bani, iar acum dupa atatia ani, unul din copii fratelui sau nr. 1 doreste parte din casa si terenurile de la bunicul sau. Nu suntem inca la proces deoarece acesta nu ne-a spus direct ce vrea de fapt, ci prin intermediari. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz, deoarece am citit ca acel certificat de donatie este atacabil. Pot prevenii situatia mai mult decat neplacuta, de a ajunge la proces, si de a impartii toata munca tatalui meu de o viata. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sofia34 , utilizator 13:47, 18 Februarie 2013
da. donatia este atacabile de celilti copii care sunt mostenitori rezervatari.

ca sa nu ajungeti in instanta ar fi bine sa mergeti la un avocat sa va sfatuiasca ce puteti face concret la cazul in speta ( depinde ce prevede donatia, ce acte aveti : chitante fecturi etc.)
speram sa primesc un sfat nu sa-mi scrieti ceea ce stiam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea klaus 11 klaus 11 Buna ziua,eu am fost infiat de bunicul meu din partea tatalui si actuala lui sotie de cand aveam 2luni,bunicul mai avand un fiu si o fiica + tatal meu (este ... (vezi toată discuția)
Mostenire rog ajutor bla bla bla bla Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui contract de donatie bcpi.in bcpi.in tatal meu si cu fratele lui sunt coproprietarii un imobil(teren si casa);pe constructii are fiecare certificat de mostenitor(tata a acceptat mostenirea de la ... (vezi toată discuția)