avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere depusa la CEC prin virament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere depusa la CEC prin virament

Buna ziua!
Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la CEC, pentru a depune contravaloarea intretinerii conform listei afisate, prin virament.
Intrebare ?
Care sunt avantajele sau dezavantajele asociatiei din acest punct de vedere?
Trebuie hotararea ad.gen sa comitet executiv pentru a i se da contul?
Am fost atentionati ca oricum o sa ne trezim cu banii in contul asociatiei, indiferent de ce hotarare luam noi.
Multumesc!









Cel mai recent răspuns: Maria2143 , utilizator 17:20, 4 August 2015
Foarte interesanta intrebarea! Cred ca nu s-a atins problema comisioanelor de transfer (de la depunator - proprietarul care achita prin banca - si banca - ) cand este vorba de doua banci diferite. Chiar si cei 3-4 lei care sunt cheltuieli de transfer trebuiesc depusi tot in cheltuielile comune? Nu mi se pare normal sa se procedeze asa deoarece nici furnizorii de servicii, care au un singur cont intr-o alta banca decat cea in care are asociatie contul nu achita ei aceste cmosioane de transfer. Cred ca si despre asta este vorba!
Doamna "elga50", va multumim!

"Pentru plata intretinerii prin banca, aceasta suma se opereaza numai din lista de cote, nu se da chitanta, extrasul de cont bancar sau raportul transferurilor fiind "chitanta bancara", dovada ca la ap. N s-a platit suma X de lei."
...
"Comisioanele sunt achitate de asociatie pentru ceea ce inseamna iesire de bani din contul asociatiei. Toate persoanele juridice platesc aceste comisioane si sunt obligate legal sa lucreze prin banca."

Va multumim mult pentru raspunsul competent si clar oferit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari cyan cyan Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul? (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)