avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie constructie

Buna tuturor,

Va scriu in speranta ca o sa ma luminati in urmatoara problema:vreau sa cumpar o casa cu teren, am gasit ceva sa-mi convina dar "normal trebuie sa fie si o problema".Casa care se afla pe teren nu apare in cadastru(apare o alta casa...in alta parte a terenului) ,iar cei care vand spun ca ei asa au cumparat,cu toate ca in contractul lor de vanzare-cumpare este specificat ca au achizitioanat o casa din painta(casa care nu mai exista deloc)...practic s-au complacut in situatie si au acceptat sa cumpere asa.Ce pot sa fac in conditiile in care noua casa este bine construita...dar clar nu are acte de provenienta.....ideee este ca nu as vrea sa renunt ..chiar este ceea ce-mi doresc.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela Mocanu , Avocat 20:15, 16 Februarie 2009
Din punctul mei de vedere, modalitatea de a obtine un titlu de proprietate valabil pentru constructie este promovarea unei actiuni in constatare sau obtinerea autorizatiei de constructie conform Legii 50, desi aceasta varianta nu respecta intocmai prevederile legale, dar se mai practica.
Problema este ca aveti in acte o constructie care este practic demolata, fara a se obtine autorizatie de demolare la acel moment, si va trebui sa reglementati si aceasta problema.

Cu respect,
Av.Mirela Mocanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie Zaicick2009 Zaicick2009 Buna tuturor, Va scriu in speranta ca o sa ma luminati in urmatoara problema:vreau sa cumpar o casa cu teren, am gasit ceva sa-mi convina dar \"normal ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casa kyle kyle Buna ziua, In februarie 2011 am cumparat un teren la tara. Pe teren se gaseau o casa batraneasca din paianta de 48 m patrati (in pericol de prabusire) si o ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral sau iesire din indiviziune Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae O ruda a mea a mostenit cu 2 surori casa parinteasca.Au certificat de mostenitor pe cate 1/3 din casa. Panantul de sub casa este al altcuiva, care l-a ... (vezi toată discuția)