avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizare hotarare judecatoreasca

Buna ziua, am de legalizat niste hotarari judecatoresti prin care syunt anulate Procese verbale de contraventie privind rovinieta/Tinand cont ca aceste hotarari au fost emise inaintea NCPC, pentru recuperarea sumelor platite, CNADNR solicita legalizarea cu formula definitiva si irevocabila. Cum procedez? Trimit cererea prin posta la Judecatoria din alt judet decat cel de domiciliu? Pot solicita ca hotararea legalizata sa imi fie trimisa de asemenea prin posta la domiciliu? Taxa judiciara de timbru(2 lei) se achita ca tre Primaria de pe raza unde e Judecatoria respectiva? Multumesc pentru raspuns
Taxa o puteti plati la posta pentru primaria de care apartine respectiva judecatorie.
Faceti o cerere pentru fiecare hotarare si o puneti in plic impreuna cu taxele de timbru si timbre si o trimiteti catre arhiva judecatoriei care le-a emis.
dupa care mergeti personal sa ridicati sentintele legalizate, nu vi le trimite nimeni, acesta era interesul dvs.
taxa de timbru se plateste la primaria de domiciliu a solicitantului. Puteti trimite cererea si taxa de timbru si timbru judiciar prin posta dar pentru ridicare ar trebui sa se prezinte un imputernicit, intrucat din experienta mea instantele nu prea trimit hotarari legalizate prin posta; cel mai bine este sa sunati si sa intrebati la fiecare instanta

in contul primariei de domiciliu adica, iar de achitat o puteti achita la posta, cec, trezorerie
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta civila SorinIulian SorinIulian Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de legalizarea unei sentinte. Am facut o plangere impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Legalizare copie dupa o hotarare judecatoreasca garbiny garbiny Buna ziua, Am de legalizat 2 copii dupa o hotarare judecatoreasca emisa la o Judecatorie din alt judet decat judetul meu de domiciliu. 1)Pot trimite prin ... (vezi toată discuția)
Legalizarea sentintei marfan marfan buna ziua, vrea sa-mi ridic hotararea legalizata dintr-un oras de provincie. N-as vrea sa fac 2 drumuri si de aceea intreb: - eliberarea ei se face in 2 ... (vezi toată discuția)