avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu partaj

Buna ziua! Am hotarat cu sotul sa divortam de comun acord. Bunuri de impartit nu avem (Am stat doar 3 ani casatoriti) Fiindca a lucrat mult la renovarea casei mele in loc de despagubire in bani doreste sa-i fac contract abitatie viagera pe o camera si dependinte.Eu sunt de acord si cu asta. Odata cu divortul se poate trece in sentinta si faptul ca am facut partajul ca sa nu ma trezesc peste cativa ani ca cere el partaj.? Cum ar trebui sa procedez sa fie bine si legal?
Copii nu avem.In cazul in care ne-am inteles cu partajul mai trebuie sa achit cei 3%?
La primarie se poate face si partajul sau numai divortul? Multumesc anticipat.Ma bucur ca exista acest site care ajuta asa multa lume cu sfaturi gratuite.
El nu vrea bani ca despagubire vrea sa ramana in casa nu are unde merge,a trecut de 50 ani mi-e jena sa-l dau afara.Nu e agresiv .In contractul de abitatie se poate scrie ca doar el poate locui, nu si alte persoane (prietena ,sotie, concubina,etc)? Eu mai am o locuinta personala si ma pot muta acolo la o adica. Casa nu o vand o las mostenire fiicei mele.Multumesc pt raspuns!
Bine v-am regasit! Situatia s-a schimbat.Sotul nu mai vrea sa divortam de comun acord.Am introdus eu actiunea in instanta ,dupa cateva zile a venit o adresa de la Judecatorie in care mi se cerea lista de martori.Am depus-o si dupa vreo 10 zile sotul a primit si el o adresa prin care i se cerea sa depuna intampinare pana in 25.04. Mie nu mi-a venit inca citatie,sper sa vina pana in 25
Eu in cerere nu am cerut partajul fiindca nu avem bunuri comune. Sotul poate cere in acest proces partaj fiindca a lucrat la renovarea casei mele? trebuie sa plateasca 3% pt suma ce o pretinde drept sulta? Se tine cont de faptul ca inainte de casatorie el avea credite pe care le-am achitat partial pe parcursul casatoriei? Multumesc!
Sotul are un drept de creanta, va dovedi ca a contribuit la imbunatatirea bunului la constructie/ renovare si va pretinde o suma, la suma ceruta va timbra ( in legea 146/1997 actualizata), dvs puteti fi de acord cu suma sau nu, puteti cere compensarea sumei pretinse de sot cu parte din cat ati platit impreuna creditele lui, aveti si dvs un drept de creanta pt acele plati.
si daca nu sunt de acord cu suma ce se intampla? El vrea 50% din casa (in bani)
E adevarat ca nu se poate proba cu martori daca suma pretinsa depaseste 250 lei? sau art 1191 C p c se refera la altceva?Sotul trebuie sa dovedeasca cu cat a contribuit la imbunatatiri sau eu trebuie sa arat ca am avut bani din vanzarea unui apartament propriu vandut inainte de casatorie ?

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort BCF BCF Buna ziua Acum o luna am divortat pe cale amiabila, la starea civila. Acum intampin probleme cu privire la separarea de fostul meu sot. Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. ... MelaMela MelaMela Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. Locuim împreuna cu părinții mei, casa e pe numele tatălui meu. De ceva timp avem probleme ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cristina79 cristina79 Buna ziua Sunt in proces de partaj in urma divortului. Timp de 7 ani am locuit in garsoniera parintilor mei, careia, pentru a avea un minim de confort, i-am ... (vezi toată discuția)