avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatii concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatii concediere

Buna ziua!
In cazul in care, in cadrul unei societati au loc concedieri colective, care sunt compensatiile de care pot beneficia angajatii in cauza? Au dreptul la o compensatie de 50% din salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 23 Decembrie 2014
compensatiile se acorda doar in cazul in care acets luru este prevazut in contractul de munca, contractul colectiv de minnca sau regulament. fara baza legala nu se acorda nimic.
Art.67 C.mun. prevede : Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Asadar, salariile compensatorii pot fi obtinute numai daca sunt prevazute in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului .. in lipsa unor astfel de prevederi, nu exista obligatia angajatorului de a acorda salarii compensatorii.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca mopy mopy daca am 20 angajati cu CIM pe nedeterminata si trei cu CIM pe determinata trebuie sa fac CCM? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, Firma unde eu lucrez are un contract colectiv de munca semnat si inregistrat la ITM ce a expirat la finele lui 2013. De atunci alt contract nu a ... (vezi toată discuția)