Societatea la care lucrez are 11 angajati si a dispus desfiintarea unui numar de 5 posturi printre care si postul meu.
Angajatorul pretinde ca este vorba de concediere colectiva, eu insa apreciez ca este vorba de concediere individuala.
Am solicitat o indemnizatie conform contractului colectiv de munca raportata la vechimea in munca ce se aplica in cazul concedierii individuale. Angajatorul pretinde ca este vorba de o concediere colectiva si raporteaza indemnizatia la vechimea in ramura.
Prevederile carui tip de concediere se aplica in acest caz?
Puteti sa-i explicati si faptul ca daca se va contesta in instanta decizia de concediere exista posibilitatea sa piarda pentru ca este vorba despre o concediere individuala si nu una colectiva.
Bună ziua,
Vă rog frumos să mă ajutaţi în următoarea problemă: Pe statul lunii martie am 124 salariaţi şi începând cu data de 01.04.2013 am disponibilizat 9 posturi (art. 65 alin. 1 - L 53/2003). Mai pot concedia 2 salariaţi cu acelaşi articol dar să nu intru la concediere colectivă. Cele 30 zile calendaristice se calculează de la ultima concediere? În cei 124 am şi salariaţi cu CIC, şi vreau să ştiu dacă la stabilirea nr. efectiv de salariaţi concediaţi se iau în calcul salariaţi cu CIC?
Vă mulţumesc!
Daca aveti 124 de salariati , ati disponibilizat 9 , atunci mai aveti posibilitatea concedierii inca a 2 persoane pentru a nu intra in procedura concedierii colective..
Termenul de 30 de zile se calculeaza de la data incetarii ultimului c.i.m. .
Concediere
babaangi
Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Unitatea are incadrati 40 de salariati. Poate concedia singular - temporar - 9 salariati pentru 4-5 luni de ... (vezi toată discuția)