avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model solicitare preschimbare termen judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Model solicitare preschimbare termen judecata

Am un dosar de executare silita pentru recuperare pensie intretinere.
Eu sunt creditorul.
Debitorul a depus contestatie la executare, cu termen in iulie 2013 si contestatie la distribuirea sumelor, cu termen in septembrie 2013 (intreaga suma pe care o am de recuperat a fost gasita in conturile debitorului si, din cate am inteles, se afla blocata in contul BEJ).

Cum pot proceda (solicita) sa preschimb acest termen, tinand cont ca, in mod normal, contestatia la distribuirea sumelor ar trebui judecata cu celeritate (chiar asa este specificat si in art. 570 Cpc, invocat chiar de debitor in cererea sa).

Eliberarea şi distribuirea sumelor realizate prin executarea silită
Art. 570
......
(2)Cel nemulţumit de modul stabilit pentru eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare poate cere executorului să consemneze obiecţiile sale în procesul-verbal, care poate fi contestat în termen de 3 zile. Contestaţia suspendă de drept eliberarea sau, după caz, distribuirea. Judecata ei se face de urgenţă şi cu precădere, cu citarea în termen scurt a părţilor.


Avand in vedere situatia speciala (recuperarea unei pensii de intretinere minor stabilita inca din 2010, si platita partial), cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 23:02, 19 Februarie 2013
Buna seara!

Instanta...
Dos.nr. ...


Domnule Presedinte,

Subsemnatul, ..., in calitate de ... in cauza cu numarul de mai sus, in temeiul art.230 C.proc.civ. (art.153 alin.3 conform vechiului C.proc.civ.), formulez prezenta

CERERE DE PRESCHIMBARE A TERMENULUI DE JUDECATA

pentru urmatoarele considerente>

In fapt, la data de..., a fost inregistrata pe rolul ..contestatia... (descrieti situatia de fapt).

Intrucat contestatia la executare este o procedura speciala, ce se judeca de urgenta si cu precadere (art.716 alin.3 C.proc.civ.), iar prin tergiversarea executarii sunt periclitate interesele unui copil minor, solicit acordarea unui termen cat mai scurt.

Semnatura,

Succes!
Multumesc.
O singura intrebare mai am: poate fi trimisa initial prin mail, cu semnatura electronica, urmand ca avocatul sau eu s-o depun in 2-3 zile si personal?
Este necesara semnatura olografa, asa ca o puteti transmite si prin fax ( sau mail, dupa ce ati scanat cererea).

Succes!
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita "oprita" de contestaþie la procesul verbal de distribuire a preþului (art. 570 c.p.c.? AlexStoica AlexStoica Contestatia la procesul verbal de distribuire poate opri executarea silita? Debitul este blocat in contul BEJ, acesta afirma ca nu poate transfera suma in ... (vezi toată discuția)
suspendarea distribuirii pretului in cazul vanzarii unui bun imob. la licitatie Cab.Av.Doroiman Camelia Cab.Av.Doroiman Camelia buna ziua. va propun urmatoarea speta: eu sunt adjudecatarul unui bun imobil in cadrul vz la licit. din urmar sil. am depus banii in cont, dar intre tp deb ... (vezi toată discuția)
Eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit? nicusorilinca nicusorilinca Este legala eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit in aceeasi zi(prima zi) cu emiterea popririi? termenul de 15 zile este perioada maxima, sau ... (vezi toată discuția)