buna ziua.
va propun urmatoarea speta:
eu sunt adjudecatarul unui bun imobil in cadrul vz la licit. din urmar sil.
am depus banii in cont, dar intre tp deb a facut contest la urmar. in cazul in care se admit contest, se desfiint actele de execut., si cel m imp. s-a facut distribuirea pretului catre creditori, partile vor fi repuse in sit anter. Insa eu va trebui sa incep sa-mi adun banii de la creditorii urmaritori, si dc ac mai sunt si insolvabili va tb sa parcurg o etapa tare grea a justitiei.
pot sa suspend eu distribuirea pretului catre creditori?care ar fi temeiul de drept?
multumesc de ajutor.
Debitorul nu a cerut pe calea contestatiei la executare si suspendarea executarii silite?
Daca s-a facut distribuirea pretului catre creditori, conform art.570 (2) C.proc.civ., "Cel nemultumit de modul stabilit pentru eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare poate cere executorului sa consemneze obiectiile sale in procesul-verbal, care poate fi contestat in termen de 3 zile.Contestatia suspenda de drept eliberarea sau, dupa caz, distribuirea.Judecarea ei se face de urgenta si cu precadere, cu citarea in termen scurt a partilor."
Dar dvs. sunteti adjudecatar...deci nu vi se aplica.
Daca ati trecut si de faza aceasta, doar printr-o intoarcere a executarii, dupa anularea titlului executoriu/actului de adjudecare mai puteti recupera sumele de la creditori...iar etapa va fi...astfel cum ati si presupus, foarte dificila.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Urgent!
Irina S.
Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)