avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita \\"oprita\\" de contestaþie la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita "oprita" de contestaþie la procesul verbal de distribuire a preþului (Art. 570 C.p.c.?

Contestatia la procesul verbal de distribuire poate opri executarea silita?
Debitul este blocat in contul BEJ, acesta afirma ca nu poate transfera suma in contul creditorului pentru ca s-a contestat procesul verbal.
Este normal?
Daca da, va rog o trimitere la baza legala pentru documentare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 21:48, 19 Februarie 2013
Pai tocmai dvs ati indicat temeiul legal, art. 570, mai exact art 570 alin. 2 teza a II-a - Contestatia suspenda de drept eliberarea sau, dupa caz, distribuirea.
Multumesc, inseamna ca singura solutie de rezolvare rapida a problemei (adica recuperarea unui drept al copilului meu) este o incercare de preschimbare a termernului, mai ales ca tocmai art.570 cpc mentioneaza ca "judecata ei se face de urgenţă şi cu precădere, cu citarea în termen scurt a părţilor".
Tinand cont ca este vorba de interesul primordial al unui copil minor, instanta ar trebui sa accepte cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model solicitare preschimbare termen judecata AlexStoica AlexStoica Am un dosar de executare silita pentru recuperare pensie intretinere. Eu sunt creditorul. Debitorul a depus contestatie la executare, cu termen in iulie 2013 ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare pensie alimentara AlexStoica AlexStoica Instanta de apel a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentara in suma fixa, incepand cu ianuarie 2011 si pana la majorat. Debitorul nu a platit deloc ... (vezi toată discuția)
Eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit? nicusorilinca nicusorilinca Este legala eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit in aceeasi zi(prima zi) cu emiterea popririi? termenul de 15 zile este perioada maxima, sau ... (vezi toată discuția)