avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto cu deces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto cu deces

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat,ajutor din partea d-voastra.Fratele sotului meu in varsta de 40 ani a fost accidentat mortal de un sofer care conform Poliţiei, "nu a adaptat viteza într-o succesiune de curbe deosebit de periculoase pe un carosabil umed, semnalizate corespunzător, a intrat în derapaj, după care a pătruns pe sensul opus de mers, şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus",in care se afla cumnatul meu, pe locul din dreapta şoferului .S-a intamplat sambata 07 feb la Sibiu.Stim ca urmeaza un proces penal,dar am vrea sa stim daca putem intenta si proces civil,cumnatul meu avand o fata de 4 ani,pe care mama ei o va intretine f. greu,dar desi suntem indurerati si am dori ca cel care l-a omorat sa plateasca,vrem sa stim ce sanse sunt ca pt copil sa se obtina un ajutor;daca trebuie sa intentam proces la Sibiu,el fiind din Orlat jud. Sibiu si noi fiind din Bucuresti ,ce sanse sunt sa se obtina aceste despagubiri. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:46, 17 Februarie 2009
Infractiunea de ucidere din culpa angajeaza raspunderea penala a faptuitorului.
Sotia se poate contitui parte civila chiar in cadrul procesului penal ,pt recuperarea prejudiciului moral , prin perceperea de daune materiale si morale.
Aceasta se poate contitui parte civila pana la citirea actului de sesizare .
va multumim,deci procesul trebuie intentat la Sibiu?
Din pacate ,pentru dvs. procesul se va derula la judecatoria sau tribunalul, pe raza caruia sa produs evenimentul .Trebuiesc respectate niste proceduri.
Nu trebuie sa intentati niciun proces. Va constituiti parte civila in procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier soldat cu deces neagu adriana neagu adriana Fiul meu in varsta de 18 ani a fost accidentat mortal de un sofer baut.Impreuna cu fetita mea in varta de 16 ani se intorceau acasa mergand regulamentar pe ... (vezi toată discuția)
Evitarea coliziunii PaulTiriteu PaulTiriteu In cazul in care pentru evitarea unei coliziuni frontale cu un autoturism care a intrat pe banda mea, venind din sens opus, sunt nevoit sa ies de pe carosabil ... (vezi toată discuția)