avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... eliberare autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

eliberare autorizatie de constructie

Eu si un alt cetatean am cumparat un teren de la acelasi proprietar doua suprafete cu hotar comun si fara acces la acestea. De comun acord am lasat intre proprietati o portiune de 5,2 m ca drum de acces. Am facut cadastrul si am solicitat autorizatie de constructie pentru a-mi imprejmui proprietatea.Primaria refuza eliberarea pe motiv ca potrivit- nu stiu caror norme- drumul trebuie sa aiba minimum 6 metri si ca, eu avand o suprafata de teren mai mare trebuie sa cedez 80 centimetri astfel ca drumul sa aiba 6 m.Nu mi-au putut motiva, legal vorbind, dece trebuie sa cedez eu 80 cm. si nu fiecare proprietar cate 4o cm. Ma poate cineva lamuri? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 12:58, 25 Februarie 2013
incercati sa ajungeti la o intelegere cu vecinul si cedati fiecare cate 40 cm . primaria nu mai poate comenta in cazul in care aveti aceasta intelegere. intelegerea o puteti face la un birou de mediator si prin autentificarea actului mediatorului la notar acesta devine titlu executoriu si poate fi folosit la primarie in dosarul de autorizare .
Am incercat intelegerea ci vecinul.El inca nu este interesat de drum pentru ca nu intentioneaza sa construiasca in curand.Problema este daca primaria ma poate obliga ca eu sa cedez mai mult teren numai pentru simplul fapt ca detin ceva mai mult decat vecinul.
Sigur exista vreo hotarare de consiliu local care sa reglementeze ce dimensiuni trebuie sa aibe o cale de acces. In ceea ce priveste faptul ca cei de la primarie va cer dumneavoastra sa mai renuntati la inca 80 cm... este doar datorita faptului ca dumneavoastra ati solicitat primul emiterea unei autorizatii de construire, nu cred ca are vreo legatura cu suprafata de teren pe care o detineti. In cazul de fata, ori cadeti la intelegere cu vecinul si impreuna renuntati la cate 40 cm, ori luati in calcul singur daca chiar merita sa va mai bateti capul pentru inca 40 de cm. Puneti in balanta avantaje si dezavantaje (ori renuntati acum la 80 cm si va edificati constructia, ori asteptati pana cand o vrea si vecinul sa construiasca, ceea ce este destul de incert)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt ... Anamaria3823 Anamaria3823 Buna ziua! Am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt terenul. Bazându-ma doar pe documentatia terenului( cadastru+intabulare+carte funciara). ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa dau voie vecinului? voichita4075 voichita4075 vecinul meu a construit casa abuzand de lipsa mea de la domiciliu(plecata din tara)intrand cu casa 25 de centimetrii pe proprietatea mea.Din lipsa de timp si ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere aniry_28 aniry_28 buna ziua, as dori si eu un raspuns la urmatoarea problema: - in anul 1997 am cumparat un teren, in continuarea lui existand un alt teren care nu avea drum de ... (vezi toată discuția)