avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt obligat sa dau voie vecinului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt obligat sa dau voie vecinului?

vecinul meu a construit casa abuzand de lipsa mea de la domiciliu(plecata din tara)intrand cu casa 25 de centimetrii pe proprietatea mea.Din lipsa de timp si nevrand sa actionez in judecata am lasat lucrurile asa,sa inteleg ca si in cazul acesta sunt obligata sa-i dau voie sa continuie lucrarile de izolatie ,tencuiala si tot ce mai trebuie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 06:39, 21 August 2013
Bineinteles ca trebuie!

Daca nu-i permiteti atunci acesta o sa va actioneze el in judecata.

Pentru faptul ca a intrat 25 de centimetri pe proprietatea dvs. aveti dreptul la o despagubire din partea lui.

Probabil ca suprafata respectiva, calculata in metri patrati, este mai mare de 25 de centimetri.
avand in vedere ca a intrat pe terenul meu pot sa-l actionez in judecata pt demolarea constructiei facuta( fara autorizatie,si fara acceptul meu ?)
Da, puteti face asta!
Puteti formula o actiune prin care solicitati stabilirea liniei de hotar dintre proprietati,revendicarea suprafetei de teren si eventual obligarea desfiintari constructiei respective.
da a daramat vechea constructie ,realizand o alta cu etaj si atunci s-a extins si pe proprietatea mea 25 cm(x7) As vrea sa stiu daca exista termen de prescriptie?

Alte discuții în legătură

Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)
granituire- masuratori cadastrale sudurluk55 sudurluk55 GRANITUIRE/masuratori cadastrale,lipsa teren = In iunie 2014 schimbare /innoire GARDUL, pe hotarul din - nord/15,66 cm,prin masuratori am constatat ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam? ContSters149812 ContSters149812 Unde trebuie sa ne adresam cu urmatorul caz: 1) Avem construita casa in anul 1971,In baza autorizatii de constructie,pe un teren in care suntem mostenitori ... (vezi toată discuția)