avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda circulatie politia de sectie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda circulatie politia de sectie

Buna ziua, am urmatoarea problema : am fost amendat de un politist de la o sectie de politie de cartier pentru viraj la stanga pe linie dubla continua. Politistul ( care nu era de la circulatie - nu avea insemne distinctive ) se afla in fata unei scoli unde traficul este un haos : masini parcate pe trotuar, copiii fiind astfel obligati sa iasa direct pe carosabil ; masini parcate pe trecerea de pietoni aflata in fata scolii , el politistul avand probabil sarcina de serviciu supravegherea situatiei din fata scolii ( sunt politisti acolo zilnic ). Locul in care spune el ca am incalcat linia continua se afla la 70 de metri, in rampa, de locul unde se afla el ( el era pe trecerea de pietoni din fata scolii exact intre 2 masini parcate pe aceasta ) respectiv o strada perpendiculara pe cea pe care se afla scoala , el neavand deci o buna vizibilitate tinand cont de distanta si trafic. Eu am explicat ca am efectuat viraj dreapta si nu stanga, prin urmare nu am incalcat linia continua. A zis ca pot sa sustin ce vreau , el face la fel. Dupa ce a notat datele mele din C.I. ( nu a solicitat permisul - acum sustine verbal, intr-o discutie purtata la sectie, ca nu am avut actele la mine si ca m-a verificat in baza de date cu un aparat gen telefon mobil ) , eu am luat copilul de la scoala si am plecat. Dupa 10 zile am primit acasa un proces verbal - amenda 690 ron, 6 puncte penalizare pt fapta descrisa mai sus, avand stipulat la mentiuni "nu semnez nimic" , iar la martori : " nimeni nu a dorit sa se implice". Deoarece am intrebat politistii ( aproape zilnic ) de ce nu iau masuri pt siguranta copiilor care frecventeaza acea scoala in conditiile aratate mai sus ( am facut si adrese la primarie - cu rezultate 0 ) , deranjand probabil , cred ca aceasta amenda este de fapt o masura de intimidare. Ce ma sfatuiti sa fac si ce sanse credeti ca am cu o actiune in instanta ? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
jean66, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:12, 18 Februarie 2013
1-Inclusiv politistii de la sectiile de politie detin atributii referitor la constatarea,consemnarea si sanctionarea incalcarii dispozitiilor privitoare la circulatia pe drumurile publice
2-Daca apreciati ca detineti probe/martori care sa va sustina varianta,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemanta contraventia
nu inteleg de ce mai este haos daca spuneti ca in fiecare zi este acolo un politist.
referitor la situatia descrisa , daca gasiti un martor sau doi care sa sustina cele scrise si anume ca nu ati incalcat regulile de circulatie atunci faceti contestatie.
Multumesc. Momentul in care politistul mi-a solicitat C.I. , a fost dupa ce am parcat auto, am coborat si m-am indreptat spre scoala. Eu cum aflu daca el are delegatie in ce priveste circulatia ( asa am citit undeva : "politistii de sectie au atributii in ce priveste circulatia, daca sunt delegati prin ordin al sefului IGPR, si trebuie sa aiba insemne distinctive ) ? Eu trebuie sa dovedesc ca sunt nevinovat, el nu trebuie sa dovedeasca ca sunt vinovat ( a se vedea ce a notat el la "mentiuni" ) ? In masina se afla si sotia mea , poate fi luata in considerare marturia ei ? Multumesc.
Pot dovedi haosul cu fotografii de la fata locului , facute zilnic ( in care apar inclusiv politistii stand cu mainile in buzunare si privind agale ). La intrebarile mele, politistii raspund invariabil " facem ce putem ; circulati va rog ! ". Alti martori in afara sotiei , care era cu mine in masina, nu am.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
jean66, utilizator

In plus, agentii politiei locale pot constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap.



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal AlexandruVoicu1988 AlexandruVoicu1988 Buna ziua! In data de 27.11.2015 m-am deplasat in Ploiesti, pe strada Carpati, am parcat regulamentar in parcare, pe cealalta parte se afla o masina de politie ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere pt neoprirea la semnalul agentului Adrian1278 Adrian1278 Salutare tuturor, Ieri seara conduceam dinspre Marriot pe Calea 13 septembrie spre Bd. Libertatii cu prietena langa mine. Era foarte liber, aveam 80-90 la ora ... (vezi toată discuția)