avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jignire si injuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jignire si injuri

Asi dori sa fiu informat sau daca aveti cum sa imi dati din constituie articolul,paragraful si aliniatul exact la urmatorul caz.
Sunt persoana publica si in nenumarate randuri sunt jicnit si mi se aduc injuri la persoana mea atata in spatii publice cat si pe retelele de socializare si mar interesa ce spune constitutia caut si nu gasesc nimica.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:44, 18 Februarie 2013
RIL - Decizia nr 8 din 18 oct. 2010 ICCJ: normele de incriminare ale insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 CP, precum si prev. art. 207, abogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia 62/2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare.

Deci nu aveti cum sa o trageti la raspundere pt insulta si calomnie....Imi pare rau. Dar ce vi s-a spus exact. Puteti sa imi relatati?
Puteţi să faceţi plângere la poliţie pe baza nerespectării vieţii private.
Demnitatea in jurisprudentele CEDO art.6 (1) este recunoscuta ca un 'drept civil nepatrimonial"; Deci; potrivit art.74 si urm. din N.Cod Civil este temeiul de drept pentru a va adresa instantei Sectia Civila cu "actiune in raspundere delictuala". Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie annabela annabela Insulta si calomnia sunt sau nu sunt abrogate? Are prioritate RIL sau Decizia 62/2007 a Curtii Constitutionale. In anumite carti de drept penal (ex: Tudorel ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnia titimarina titimarina Va salut, din nou am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei. Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)