avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... casierie - temeiul legal al functiei de casier, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

casierie - temeiul legal al functiei de casier, economist -

Buna ziua,

cu o intrebare va deranjez, sunt la inceputul "drumului", recent sunt angajat al unei societati comerciale pe functia de economist (cod C.O.R -economist sef), si problema mea este:

din cate stiu eu avand functia de economist, contabil, nu pot tine casieria unitatii.
Eu asa ma gandesc ca e normal, va rog daca puteti sa imi raspundeti, daca avand functia de economist pot sa tin casa, respectiv va rog daca e posibil sa imi mentionati temeiul legal conform caruia acest lucru nu e posibil sau eventual posibil.

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra,

cu stima
Cel mai recent răspuns: macko , utilizator 00:50, 18 Februarie 2009
Sunt puncte de vedere diferite cu privire la aceasta chestiune.Pentru unuii exista o incompatibilitate serioasa intre cele doua calitati, pentru altii nu.Din punctul nostru de vedere, economistul / contabilul, trebuie sa fie o alta persoana decat cea care are gestiunea directa a banilor.Casierul are gestiunea banilor iar contabilul gestiunea exercitiului financiar contabil.Sunt slujbe total diferite, cu responsabilitati diferite si pregatiri diferite, dar unii vad altfel problema.
Trageti dumneavoastra concluzia. ;)
Asa, in primul rand va multumesc pentru raspuns, dar daca e posibil imi dati si o referire la o sursa legislativa in care este consemnata incompatibilitatea celor doua functii sus amintite (casier respectiv pe de alta parte economist/contabil).
va multumesc anticipat, sunt curios in legatura cu raspunsul (mult asteptat)

o seara placuta tuturor.:)
Din cate am vazut, exista posturi de casier-economist, dar eu prin asta inteleg ca exista o cerinta de studii superioare economice pentru aceasta functie de casier si nu ca persoana in cauza ar avea ambele atributii.
fiind vorba despre o societate mica, proprietarii vor sa cumuleze adica sa dea in atributiile economistului si tinerea casieriei, ne avand angajat un casier, stiu ca functia de economist necesita studii superioare, dar care lege interzice faptul ca economistul, contabilul nu are DREP SA CONSUCA CASA societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functii shebamea shebamea Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca exista incompatibilitate intre functia de economist si functia de casier. Mentionez ca sunt incadrata in functia de ... (vezi toată discuția)
Salariu de încadrare Ricutza Ricutza Am lucrat 4 ani ca magaziner pot beneficia de salariu de incadrare corespunzător celor cu studii superioare deoarece am terminat :licență contabilitate și ... (vezi toată discuția)
Functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu alte functii? bcfbmv bcfbmv Buna seara, Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand \"Dreptul\" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier ... (vezi toată discuția)