avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare rapida functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare rapida functionar public

Va rog, as dori o informatie referitor la o situatie privind promovarea in gradul imediat superior , in conditiile Legeii188/1999 , art. 70. Am absolvit un curs de formator fiindu-mi necesar pentru activitatea de instruire a personalului fiind responsabila cu P.S.I si P.S.S.M precum si instruirile interne ale personalului.
Totodata am obtinut si calificativul foarte bine la ultima evaluare.
Am primit raspunsul scris la insistentele mele dupa 40 de zile lucratoare , pe o hartie fara nr de inregistrare si fara data prin care sunt anuntata ca nu pot beneficia de promovare rapida deoarece cursul de formator nu este un curs de perfectionare profesionala.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:34, 19 Februarie 2013
Buna !asa stiu si eu ca trebuie sa ai studii superioare terminate nu cursuri de calificare ! Pentru promovare rapida trebuie sa ai 3 ani de la ultima promovare, calificativul bine in ultimii 2 ani si cazierul sa nu fie patat
Multumesc! In postarea mea am specificat in conditiile art. 70 Legea 188/1999 cu completarile si modificarile ulterioare.Problema este , ca acel curs de formator pe care l-am facut, nu a fost considerat formare profesionala, cu toate ca , in condiliile legii nu poti instrui adultii fara sa urmez acest curs si sa dobandesti abilitati care iti permit sa instruiesti adultii, adica personalul institutiei unde lucrez.In toate afisarile furnizorilor de formarere profesionala acreditati de Minesterul Muncii cursul de formator este numit curs de formare profesionala .Raspunsul negativ pe care l-am primit privind promovarea este datorat faptului ca nu este considerat formare profesionala si nu pot fi promovata rapid .
Eu zic sa nu va mai enervati inutil, in ultimii 4 ani nu s-a tinut examenul de promovare rapida, iar cum nu am iesit din criza, tare ma indoiesc ca va mai exista vreunul...
Care e textul de lege care va obliga sa aveti respectivul curs de formator pentru a face instructajul PSI si SSM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare si promovare in functie publica de executie adel2009 adel2009 Sunt angajata din 2003 intro institutie publica.Am deci 8 ani vechime, cu un an intrerupere pentru concediu de maternitate, am diploma de masterat si din anul ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional nicoleta2007 nicoleta2007 Buna, as dori si eu mai multe informatii despre promovarea in grad profesional. Sunt inspector principal la o primarie de municipiu si am o vechime de aproape ... (vezi toată discuția)
Promovare rapida a functionarului public beef72 beef72 In anul 2013 septembrie am promovat in gradul profesional al functiei publice si in anul 2014 decembrie vreau sa promovezi prin promovare rapida intr-un grad ... (vezi toată discuția)