buna seara!firma la care lucrez isi suspenda activitatea iar patronul vrea sa ne trimita in somaj!am solicitat preavizul de 20 de zile lucratoare care este prevazut in cim pentru a ne da posibilitatea sa ne cautam un alt loc de munca insa acesta refuza spunand ca el nu ne concediaza ne da in somaj cu data de 1 martie ac.ce putem sa facem legal?va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Da, este corect.
art.53 din Codul Muncii
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3) .
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
pai asa spune patronul dar daca ne trimite in somaj tot concediere e zic eu!interesant e ca nu vrea sa ne dea nici preaviz nici decizia de desfacere a contractului de munca!a spus ca din data de 1 martie sa ne prezentam la ajofm sa ne luam somajul! eu nu mai inteleg nimic!
Somaj tehnic
padicam
Buna ziua,
Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)