avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... poti fugi de un proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

poti fugi de un proces?

Buna ziua,
Pe scurt cazul este urmatorul. Am dat mita instructorului de la scoala de soferi pt a lua examenul practic.Am recunoscut fapta inainte de inceperea urmaririi penale , caz in care nu mi se mai aplica alta sanctiune decat amenda si eventual retinerea permisului.
Eu maine ma mut ca rezident in Spania ( cu tot ce am si apartamentul care-l detin sper sa-l vand cat mai curand , deci nu ma mai leaga nimic de Romania ) pt 1-2 ani si azi am primit recomandata care banuiesc ca este chemare la proces.
Ce recomandati? Sa ridic scrisoarea si sa ma prezint, sa n-o ridic si sa dau uitarii cazul ca oricum banuiesc ca nu-si bat capul sa ma gaseasca in spania sau pot explica situatia ca nu-mi permit sa vin din spania pt proces?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:40, 24 Februarie 2013
Este hazardat a oferi raspuns la obiect ,plecand de la presupuneri...continutul corespondentei postale neredicate poate fi divers
Care este solutia dispusa de parchet?
Moral ,este sa va asumati responsabilitatea sa va prezentati la judecata pentru a va exprima punctul de vedere si a clarifica circumstantele si succesiunea de evenimente
V-as ruga sa-mi raspundeti la aceasta intrebare ipotetica scurt si la obiect. Eu doar am recunoscut fapta, asta ar trebui sa fie prima chemare la proces. As vrea sa specific ca acea investigatie care a dus la faptul ca am dat mita a fost facuta pt a-i prinde pe politistii si instructorii care iau mita, am inteles ca coruptia urca pana foarte sus.
Intrebarea mea este dc sa ridic acea scrisoare ( presupunand ca e chemare la proces in acest caz ), avand in vedere ca azi plec in spania. Daca venea maine nici nu stiam de ea.
Ce se intampla dc nu ma prezint la proces si ei nu pot da de mine?
Va rog frumos sa-mi raspundeti la aceste intrebari . ( Ceea ce este moral de facut stiu si eu , dar e prea complicat pt mine sa ma intoorc pt acest proces )
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
bebein, utilizator
Fapta trebuia denuntata mai inainte ca organul de urmarire sa fi fost sesizat pentru aceea infractiune pentru ca dvs sa nu fiti pedepsit,banuiesc ca la DNA ati fost chemat pentru audiere si ati mers fara avocat.Daca ati ajuns in instanta in calitate de inculpat,este posibil sa fiti condamnat pentru dare de mita,daca nu va prezentati la proces va poate condamna si in lipsa.
Daca sunteti inculpat si nu va prezentati la proces riscati sa primiti o pedeapsa cu executare daca nu va prezentati la proces si apoi din Spania veti ajunge direct dupa gratii in Romania.

Daca sunteti martor e posibil sa nu mai fie nevoie sa va audieze.

Ar fi bine sa aveti un avocat care sa se intereze exact despre ce este vorba si nu va trebuie mare avocat pentru asa ceva.
Iti va parea ciudat ce-ti voi spune, dar orice turnatorie (zi-i autodenunt, delatiune, recunoastere, daca vrei ) are un pret. Si inca ceva : niciodata, niciun organ (politie, parchet, etc) nu-ti va vrea binele, va vrea doar sa rezolve un caz si tu vei fi o unealta care-l va ajuta sau nu ! Daca te gandesti la un ,,targ", iar te inseli ! Organul a tras pe sfoara cu trucuri de tot felul zeci, sute, pe cand tu esti la primul ,,contact" cu acest tip de tranzactii. Revenind : prea rau nu vei iesi din aceasta intamplare, legal vorbind... cu remuscarile o sa ai nitel de luptat... sau poate nu !

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar 05111999 05111999 sunt intr-un proces de partaj judiciar . Unul dintre frati plecat in Spania nu vrea sa deschida usa la factorul postal si este avizat ca in termen de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citatia. Just-drept Just-drept Zilele trecute, am primit o citatie de a ma prezenta la postul de politie. Citatia mi-a fost adusa acasa si predata unui membru de familie caci eu nu ma aflam ... (vezi toată discuția)
Modul de citare stefania_ stefania_ Buna seara. Intr-un dosar de fals si uz de fals s-a efectuat o expertiza grafoscopica la Cluj(LIEC) care spune ca semnatura nu apartine ... (vezi toată discuția)