buna ziua am citit pe un site ca in caz de invaliditate (in urma unui accident de munca) poti solicita pensia de invaliditate din fiecare tara in care ai lucrat beneficiez de o pensie din italia..pot solicita si in rominia sau in germania daca am lucrat si acolo?
Daca beneficiati de o pensie de invaliditate in urma unui accident de munca in Italia banuiesc ca domicilati acolo. In cazul dvs. cred ca se aplica Regulamentele Europene referitoare la pensii si la accidentele de munca. Corespondenta se face intre casele de pensii - din Italia si tara noastra. In functie de actele medicale prezentate si de vechimea in munca pe care o aveti puteti sau nu beneficia de pensie de invaliditate si in Romania.
Perioada lucrata (cu cotract de munca) intr-un stat membru UE vi se ia in calcul la deschiderea dreptului la pensie.(in Romania). Cereti lamuriri suplimentare la casa de pensii din Italia, eventual la Casa Jud. de Pensii din Romania - Compartiment Pensii Internationale
Pensii europene
dacibeze
Am 31 de ani si am terminat o facultate si am lucrat din 2002 pana in 2009 in Italia.Anul acesta am revenit in tara,definitiv,si mi s-a spus de la Casa de ... (vezi toată discuția)