avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Doamna avocata,
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare:
mama mea are doi nepoti ,care sunt fii mei, unul din afara casatoriei, dorinta acesteia este de a lasa mostenire averea sa nepotului din casatoria mea justificind aceasta prin faptul ca acest nepot o ingrijeste .in acest sens mama a facut un contract de intretinere cu fiul meu, intrebarea este daca dupa moartea mamei eu in calitate de fiu ,mai pot sa revendic partea din averea mamei care a a fost cedata prin contractul de intretinere unuia dintre fii mei ?Va multumesc.
Stimate domn,
Prin contractul de intretinere nu se transfera proprietatea de la mama dvs. la fiul dvs. Este posibil sa fie vorba de un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, situatie in care dupa decesul mame nu mai puteti revendica bunurile vandute.
Daca este testament,situatia este cu totul alta. Puteti revendica o anumita cota. Relatiile oferite de dvs. nu sunt suficiente.
Av. C.S.
pentru mai multe detalii va spun ca titlul acelui act este : Contract de intrertinere, prin care fiul meu sa obliga sa o ingrijeasca pe mama si dupa moartea ei sa se ocupe cu inmormintarea si toate ce tin de aceasta. atit retin in mare din acel act. cu siguranta nu are titlul de vinzare cumparare cu clauza de intretinere. nu cunosc legislatie juridica sa pot face diferenta intre cele doua forme de contracte. Va multumesc foarte mult.
Nu conteaza titlul actului ci continutul sau. Rezulta din continutul actului ca averea revine fiului? Nu cred ca fiul se obliga sa presteze intretinere si sa suporte cheltuielile de inmormantare gratuit. Av.C.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere adiparas adiparas In 1999 parintii mei au intocmit un act de vinzare cumparare intre: ei ca instrainatori si fiul meu si eu ca dobanditori a unui imobil in care lociuam si eu de ... (vezi toată discuția)