avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... adresare instanta de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

adresare instanta de judecata

Buna ziua.
Am ajuns in situatia in care trebuie sa ma adresez unei instante de judecata ca reclamant intr-un dosar de distrugere din culpa. Am depus plangere la politie, dosarul a fost inaintat catre Procuratura insa, politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca trebuie sa ma adresez unei instante de judecata pentru recuperarea prejudiciului ce mi-a fost produs. Intrucat este pentru prima oara cand ma aflu intr-o astfel de situatie (sper sa fie prima si ultima), am rugamintea de a fi consiliat in ceea ce priveste pasii care trebuie urmati si ce costuri ar implica.
Cel mai recent răspuns: GMN , utilizator 15:45, 21 Februarie 2013
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima, GMN.
Adresati-va instantei cu actiune civila prin care sa cereti obligarea paratului (vecinului) la plata unei sume de bani reprezentand contravaloarea reparatiilor pe care ati fost nevoit sa le faceti datorita faptei ilicite savarsite de catre el.

Multumesc frumos pentru raspuns.
O zi buna in continuare.
Cu stima, GMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu un cal costel5 costel5 Cazul in care, stationezi in masina, vine un cal in fuga, haotic, scapat de stapan, iti distruge masina, poate fi incadrata la fapta penala? Politia zice ca e ... (vezi toată discuția)
Distrugere Daddy21 Daddy21 Buna ziua, Unui vecin de al i a căzut plasa de termopan antiinsecte pe masina mea si mi a spart parbrizul si îndoit usor plafonul.Am fost la poliție și am ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un dosar de distrugere ContSters360604 ContSters360604 Buna ziua ! Vreau sa va explic intai speta cu care ma confrunt. Astazi mi-am gasit masina zgaraiata pe toata partea dreapta, autoturism proprietate personala, ... (vezi toată discuția)