am plecat din tara pe o perioada nedeterminata , am 2 contracte de credit insumand 25.000 de Ron in Romania si ma aflu in imposibilitatea de a mai plati.Nu am bunuri pe numele meu, iar creditele sunt de nevoi personale, giranti nu exista. Am sunat la banca, am cerut reesalonare dar nu este posibil pe motiv ca nu ma pot prezenta in tara.In cazul in care nu mai platesc ratele ce se poate intampla? E adevarat ca rudele de gradul I nu mai pot contracta credite, iar aceasta datorie este pusa sub urmarire timp de 30 de ani? E adevarat ca datoria se poate urmari si peste granita si imi pot pune sechestru pe veniturile care le am aici? Exista vreun tratat intre tari in ceea ce priveste recuperarea de creante? In cat timp aceasta datorie se poate prescrie?
Nu se va prescrie pentru ca vor avea grija sa trimita notificari inainte de expirarea celor 3 ani.
Nu cred ca va pot urmari veniturile in afara tarii. Teoretic se poate dar e destul de complicat, apar costuri destul de mari si s-ar putea sa nu doreasca nimeni sa isi bata capul cu asta. Mai mult, e destul de greu pentru o banca sa afle ce venituri aveti dv. in afara. iar 25000 ron e o suma mica pentru ei.
Cat despre partea cu rudele de gradul I, aia e o prostie. Bancile sau firmele de recuperare creante ar spune orice sa sperie clientii sa plateasca datoriile (+ penalitati , dobanzi , comisioane etc.)
[EDITAT]