avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plecat din tara, datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plecat din tara, datorie la banca

Buna ziua,

am plecat din tara pe o perioada nedeterminata , am 2 contracte de credit insumand 25.000 de Ron in Romania si ma aflu in imposibilitatea de a mai plati.Nu am bunuri pe numele meu, iar creditele sunt de nevoi personale, giranti nu exista. Am sunat la banca, am cerut reesalonare dar nu este posibil pe motiv ca nu ma pot prezenta in tara.In cazul in care nu mai platesc ratele ce se poate intampla? E adevarat ca rudele de gradul I nu mai pot contracta credite, iar aceasta datorie este pusa sub urmarire timp de 30 de ani? E adevarat ca datoria se poate urmari si peste granita si imi pot pune sechestru pe veniturile care le am aici? Exista vreun tratat intre tari in ceea ce priveste recuperarea de creante? In cat timp aceasta datorie se poate prescrie?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: romania.banking , utilizator 00:31, 23 Februarie 2009
in principiu se prescrie in 3 ani.

Nu se va prescrie pentru ca vor avea grija sa trimita notificari inainte de expirarea celor 3 ani.

Nu cred ca va pot urmari veniturile in afara tarii. Teoretic se poate dar e destul de complicat, apar costuri destul de mari si s-ar putea sa nu doreasca nimeni sa isi bata capul cu asta. Mai mult, e destul de greu pentru o banca sa afle ce venituri aveti dv. in afara. iar 25000 ron e o suma mica pentru ei.

Cat despre partea cu rudele de gradul I, aia e o prostie. Bancile sau firmele de recuperare creante ar spune orice sa sperie clientii sa plateasca datoriile (+ penalitati , dobanzi , comisioane etc.)
[EDITAT]
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata rate credit nevoi personale ancutica ancutica Buna ziua. O mica speta: daca o persoana are un credit de nevoi personale...pleaca la munca in Italia si nu mai plateste ratele timp de 2 ani...ce i se ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor la banca irina_iasi irina_iasi buna ziua.as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul meu.am o descoperire de credit 5400 ron- 6 salarii in avans- la o banca si un credit nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Executarea silita poate avea loc si in strainatate ? Ion d. Ion d. Situatia mea: am contractat un credit de nevoi personale acum 10 luni, de aprox. 5 luni sunt somer, tatal meu e de asemenea somer iar mama castiga ... (vezi toată discuția)