avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita poate avea loc si in strainatate ?
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita poate avea loc si in strainatate ?

Situatia mea: am contractat un credit de nevoi personale acum 10 luni, de aprox. 5 luni sunt somer, tatal meu e de asemenea somer iar mama castiga un salariu mic. Creditul este pe numele meu, nu am girat cu nici un bun sau altceva si nici nu este vorba de vreun girant in contract. Precizez de asemenea ca nu am nici un bun in Romania, nici masina, nici locuinta, nimic. Am platit ratele constiincios pana acum deoarece aveam ceva bani stransi, dar voi incepe sa nu imi mai pot achita ratele din cauza situatiei financiare a familiei. De asemenea, din cauza situatiei mele materiale si profesionale doresc sa plec peste 1-2 luni la munca in strainatate, si nu intentionez sa ma intorc indiferent ca nu imi gasesc loc de munca acolo.
Vreau sa fiu corect, dar chiar nu mai pot plati si nu vad vreo solutie de a plati,. Vreau sa ma duc sa negociez o intelegere cu acea banca dar precis mi se va propune o reesalonare sau ceva de genul acesta (si voi fi nevoit sa platesc si mai mult cu aceasta reesalonare). Nu cred ca bancile negociaza pentru a se reduce dobanda, cum vreau eu.
Intrebarea mea: cred ca sunt sanse mari sa fiu executat silit, nu au ce sa-mi ia, pentru ca nu am nimic in Romania, dar executarea silita poate avea loc in strainatate, din veniturile mele din strainatate ? Executarea silita se poate face si pe teritoriul Uniunii Europene? Dar in privinta celorlalte tari din afara UE?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Ionel
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:46, 9 August 2009
Executarea silita se poate face oriunde in lume (exista si exceptii, insa sunt destul de putine).
Pentru asta e nevoie insa de un titlul executoriu roman, de ex. o hotarare judecatoreasca definitiva.
In interiorul UE executarea silita poate fi obtinuta mai repede si mai usor, insa chiar si in cazul asta, daca aveti ghinion costurile sunt destul de mari, si va revin dvs. Daca banca va incerca asa ceva depinde de mai multe criterii (valoarea imprumutului, politica bancii, etc)
In restul tarilor, executarea silita este mai dificila, dureaza mai mult si costa destul de mult, asa ca e posibil ca banca sa renunte...
Da, mai ales ca se ocupa firmele de recuperare a creditelor.
In ceea ce priveste spatiul UE , executarea silita este mai usor de obtinut ... in celelate state, executarea silita este supusa unor proceduri mai greoaie.

Pentru statele membre UE este necesar obtinerea unui titlu executoriu european potrivit Regulamentului nr. 805/2004 privind crearea unui Titlu Executoriu European pentru creantele necontestate.
Chiar daca in acest moment nu dispuneti de bunuri proprietate personala executarea silita poate urmari si bunurile viitoare!
Si este foarte posibil sa fiti executat chiar daca parasiti tara!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante ContSters108606 ContSters108606 Asi vrea sa stiu daca sunt in procedura de executare silita daca executoul poate sa imi execute silit proprietatea care o am in strainatate mai precis in U.E. (vezi toată discuția)
Executare silita imprumut intre persoane fizice severin.dorin severin.dorin Buna ziua , in urma cu aprox. 2 ani am imprumutat unei persoane 40000 lei Am facut un contract de imprumut la notar public . Mi-a returnat jumatate iar pentru ... (vezi toată discuția)
Schimb de ipoteca ContSters94259 ContSters94259 Buna ziua, 1.As dori sa va intreb,daca legea permite schimbul de ipoteca imobiliara din Romania cu una din afara tarii (Ungaria). 2.Se poate face ... (vezi toată discuția)