avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CALOMNIE, INSULTA SI REZOLUTIE DE NEINCEPERE A ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CALOMNIE, INSULTA SI REZOLUTIE DE NEINCEPERE A URMARIRII PENALE, CE-I DE FACUT MAI DEPARTE...?

Toata Stima D-lor Consultanti si Moderatori!!

Parintii mei au fost insultati si calomniati grosolan de catre o persoana, la un an de la moartea tatalui meu persoana respectiva prezinta in instanta intr-un proces civil un material foto prefabricat insotit de cateva intampinari care nu aveau nici-o legatura cu acel proces acuzandu-mi parintii si in special pe tata de niste fapte penale de vandalism si hotie comise asupra proprietatii lui de care sub nici-o forma nu se fac vinovati ca mai apoi sa-mi vina si mie randul acuzandu-ma ca sunt copartas la activitatea familiala...
I-am facut plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatorie cerand sa ma constitui parte civila in cauza iar prim-procurorul a dispus in conformitate cu dispozitiile art.228 alin.6, modificat prin Lg. nr. 202/2010, cu referire la art. 10 alin.1, lit. f si a din codul de procedura penala neinceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de insulta, calomnie si denuntare calomnioasa intrucat in urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca infractiunea de denuntare calomnioasa nu exista iar pt celelalte infractiuni lipseste plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Ceea ce mi se pare absurd si iesit din comun este faptul ca desi stiam ca toate solutiile date de Parchet se comunica, solutia plangerii mele urma a nu mi se comunica deoarece Dl Prim Procuror avusese grija sa mentioneze in incheiere faptul ca:
"SOLUTIA NU SE COMUNICA",
mentiune ce tot dansul a modificat-o acoperind "NU"-ul cu pic alb sub privirea mea atunci cand m-am dus sa ma interesez ce s-a-ntamplat cu plangerea mea: ESTE NORMAL ASTA...?

Referitor la rezolutia data care sunt urmatorii pasi, cui trebuie sa ma plang mai departe...?
Un model de plangere pt urmatorul pas daca se poate...?!?!

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: lonley-wolf , utilizator 16:48, 19 Februarie 2013
In temeiul deciziei RIL promovata de procurorul general al parchetului ICCJ ,insulta si calomnia nu mai sunt sub incidenta penala
Daca apreciati ca prin sustineri au fost aduse atingere imagini,onoarei,demnitatii,reputatiei dvs,aveti dreptul sa formulati plangere in justitie impotriva autorului pentru daune
ynocentta a scris:

In temeiul deciziei RIL promovata de procurorul general al parchetului ICCJ ,insulta si calomnia nu mai sunt sub incidenta penala
Daca apreciati ca prin sustineri au fost aduse atingere imagini,onoarei,demnitatii,reputatiei dvs,aveti dreptul sa formulati plangere in justitie impotriva autorului pentru daune

Stiu ca s-au scos dar am inteles ca e mai bine sa-ti trimita parchetul dosarul sa te judeci in civil ceea ce am si mentionat in plangere ca doresc sa ma constitui parte civila in cauza cu-o anumita suma, decat sa depui plangere direct in instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)
Calomnie mrs282 mrs282 Buna ziua! Am o mare problema. Am plecat din tara de 4 luni. In ziua in care am plecat un fost asociat a zis ca i-am spart casa si i-am furat nu stiu, circa ... (vezi toată discuția)