avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru studenta cu nou nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru studenta cu nou nascut

Buna ziua. sunt studenta la zi,buget,la o facultate de stat si in martie urmeaza sa nasc. deasmenea urmez si cursurile la zi ale unei postliceale,ambele incepand din octombrie 2012. as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de 600 de lei pentru copil,urmeaza sa nasc in martie. Mentionez ca dupa finalizarea liceului in 2011 am facut o pauza de un an de zile.ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: debves , utilizator 09:07, 20 Februarie 2013
1. Daca urmeaza sa nasteti in martie 2013 trebuie ca in perioada aprilie 2012 - martie 2013 sa fiti studenta sau eleva la zi.

2. Spuneti ce statut ati avut in fiecare luna din perioada aprilie - septembrie 2012, poate gasim ceva care sa va permita sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
Am citit si eu legea modificata 240/2009 care spune ca trebuie sa fi urmat la zi cursurile preuniversitare si universitare fara intrerupere. dar ma gandeam ca fiind vorba de 2 cicluri diferite de studiu se poate face un apel la faptul ca in lege nu este specificat faptul daca intreruperea se refera INTRE cele 2 cicluri sau in timpul parcurgerii celor doua. Inainte de octombrie 2012 am muncit in strainatate din iulie 2011 ,dupa absolvirea liceului.
1. Daca perioada aprilie - septembrie2012 este acoperita de un contract individual de munca in strainatate atunci veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Daca este asa confimati-mi si eu va spun cum sa procedati pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
In aprilie m-am intors acasa,iar de atunci pana la 1 octombrie nu am muncit. Imi dau seama ca practic am intrerupt un an intreg intre liceu si facultate,dar ma intrebam oare chiar nu primesc niciun fel de ajutor pentru faptul ca sunt studenta,am avut si bursa de merit,frecventez cursurile la zi,nu am restante...
1. - Din pacate nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Veti beneficia insa de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana la varsta de 2 ani a copilului si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. Incercati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si alte forme de ajutor social, poate se gaseste o solutie sa primiti vreun ajutor social.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil lismanucristina lismanucristina In urma cu 2 ani si 2 luni am ramas insarcinata,fiind studenta la facultate de zi anul 2 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pana acum doua luni,acum ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului s.stefan s.stefan Buna ziua Sotia mea a terminat in luna iulie a anului 2013, cursurile de zi a unei forme de invatamant superior. In toamna aceluiasi an, a inceput cursurile ... (vezi toată discuția)
Mama studenta - indemnizatie pentru cresterea copilului mihaelahansen mihaelahansen Buna ziua! Numele meu este Mihaela si sunt insarcinata in 12 saptamani (3 luni). Momentan nu lucrez, insa sunt studenta la zi, forma de invatamant cu taxa , ... (vezi toată discuția)