avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dilema

Speta : Se solicita in 2008 constatarea nulitatii absolute a procesului-verbal de adjudecare a unei licitatii organizata de un lichidator in cadrul unui dosar de faliment. Licitatia este organizata in 2004. Motivul, s-au vandut bunuri imobile care apartineau domeniului public al judetului.
Din inscrisurile depuse la dosar se constata ca lichidatorul ( un SRL ) a fost radiat in 2005.
Cum putem rezolva problema? pe cine mai chemam in judecata?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: julien_slbz , utilizator 13:01, 17 Februarie 2009
pe adjudecatar?! :D
Brom a scris:

pe adjudecatar?! :D

daca aveti kef de glume, cautati alt forum...mai distractiv
Imi cer scuze ca v-am furnizat pe gratis o informatie! Promit ca nu am sa mai repet aceasta greseala!
Nu văd de ce aţi rămas cu impresia că Brom a comis o glumă. E firesc să-l chemaţi în judecată pe cel care, în urma actului de adjudecare, are în patrimoniu imobilul.
licitatia avand loc in cadrul unei proceduri de faliment ( asa cum am precizat ), actul de adjudecare nu este translativ de proprietate...in baza acestuia, trebuia sa se incheie un contract de vanzare-cumparare intre lichidator si adjudecatar, act care, la randul sau, trebuia aprobat de judecatorul sindic...lucruri care nu s-au mai facut...si, oricum, actul de adjudecare a emanat de la lichidator, nu de la adjudecatar...
adjudecatarul oricum a fost chemat in judecata pt a-i fi opozabila hotararea instantei...
brom, imi cer scuze pt reactia mea ... trebuia sa fiu mai explicit cu speta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de la adjudecatar ce l-a adjudecat prin licitatie dode86 dode86 Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament ce in 24.10.2016 a fost scos la vanzare prin licitatie publica cu strigare la o banca. Conform publicatiei de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii bttb63 bttb63 Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare. Debitorul formuleaza contestatie la executare in ... (vezi toată discuția)
Intimat in contestatie la executare bamsel bamsel Buna Ziua, Sunt adjudecatarul unui imobil care face obiectul unui dosar de contestatie la executare. astazi am vazut pe site-ul judecatoriei ca sunt ... (vezi toată discuția)