avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie involuntara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie involuntara

In urma cu doua - trei luni am chemat o firma care se ocupa cu montarea apometrelor. Acum o saptamana una dintre mufele montate de ei a "sarit" in timpul noptii (eu nu locuiesc la adresa respectiva, deci nu eram prezenta la fata locului) si a provocat inundarea vecinei de la etajul inferior. Am chemat instalatorii, au remediat defectiunea, dar firma nu doreste sa suporte cheltuielile de reparatie pentru pagubele produse. Ce e drept, vecina cred ca nu a mai zugravit in casa de ceva vreme, iar lucrarea efectuata este de calitate execrabila (i-au iesit dare de culoare prin pereti, i s-a umflat lavabila, etc. - lucruri care nu se intampla in mod normal) si doreste acum ca eu sa-i suport cheltuielile pentru reconditionarea locuintei.
Ce e de facut? Nu ma dau banii afara din casa si nu imi permit sa platesc dauna care nu s-a produs din vina mea (doar nu eu mi-am montat apometrele!!!!).
Astept sugestiile dvs.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
corinacarstoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 14:22, 20 Februarie 2009
ar trebui sa suportati acele reparatii urmand ca banii pierduti cu ele sa ii cereti in instanta firmei cu apometrele.
atentie insa daca ati inundat o singura camera, sa nu va puna sa reparati toata casa.

av. vasilescu
Sau asteptati sa va dea in judecata, urmand sa chemati in garantie societatea care a montat apometrele.;)
Firma care a montat apometrele trebuia sa va fi dat garantie asupra lucrarii (asa se procedeaza si asa cred ca a procedat si in cazul Dv). Dar....garantia si pagubele cred ca privesc locuinta Dv., nu si a vecinilor. Eu sunt de parere ca, aveti bunavointa sa ii reparati vecinei ce i-ati stricat, dar asa cum puteti Dv., nu asa cum pretinde ea, macar si pentru simplul fapt ca intre Dv. si ea nu exista un "contract de buna vecinatate" ...:) Daca vrea asa, bine, daca nu, sa fie sanatoasa.
nu tre sa existe un "contract de buna vecinatate" are obligatia de a repara ce a stricat la buna intelegere.Alfel ..vecina isi face reparatii cu o firma scumpa,iar corina sa plateasca cat nu face...si in plus ch de judecata.Asa ca dna elga..lasati sfaturile neadegvate,numai pt placerea de a va vedea numele pe forum
Multumesc pentru sfaturi. Referitor la ceea ce a spus domnul PROPRIETARU "are obligatia de a repara ce a stricat la buna intelegere" - nu eu am stricat!!!!!!! Si eu am fost pagubita!!!!! Va dati seama cata apa calda a inregistrat apometrul meu???? NU EU MI_AM MONTAT APOMETRELE si nici nu au fost montate de tata/fratele/varul, etc.
Le-a montat o firma, am platit niste bani. Daca lucrarea nu a fost corect executata, nu ar trebui sa suporte ei toate daunele?

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Inundatii Adyn@ Adyn@ Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o situatie dificila legata de o inundatie in blocul ... AndreeaLivia AndreeaLivia Buna ziua Am o situatie dificila legata de o inundatie in blocul in care locuiesc cauzata de o fisura la apa calda la vecina de deasupra. Doamna are asigurare ... (vezi toată discuția)