In urma cu doua - trei luni am chemat o firma care se ocupa cu montarea apometrelor. Acum o saptamana una dintre mufele montate de ei a "sarit" in timpul noptii (eu nu locuiesc la adresa respectiva, deci nu eram prezenta la fata locului) si a provocat inundarea vecinei de la etajul inferior. Am chemat instalatorii, au remediat defectiunea, dar firma nu doreste sa suporte cheltuielile de reparatie pentru pagubele produse. Ce e drept, vecina cred ca nu a mai zugravit in casa de ceva vreme, iar lucrarea efectuata este de calitate execrabila (i-au iesit dare de culoare prin pereti, i s-a umflat lavabila, etc. - lucruri care nu se intampla in mod normal) si doreste acum ca eu sa-i suport cheltuielile pentru reconditionarea locuintei.
Ce e de facut? Nu ma dau banii afara din casa si nu imi permit sa platesc dauna care nu s-a produs din vina mea (doar nu eu mi-am montat apometrele!!!!).
Astept sugestiile dvs.
Va multumesc!
ar trebui sa suportati acele reparatii urmand ca banii pierduti cu ele sa ii cereti in instanta firmei cu apometrele.
atentie insa daca ati inundat o singura camera, sa nu va puna sa reparati toata casa.
Firma care a montat apometrele trebuia sa va fi dat garantie asupra lucrarii (asa se procedeaza si asa cred ca a procedat si in cazul Dv). Dar....garantia si pagubele cred ca privesc locuinta Dv., nu si a vecinilor. Eu sunt de parere ca, aveti bunavointa sa ii reparati vecinei ce i-ati stricat, dar asa cum puteti Dv., nu asa cum pretinde ea, macar si pentru simplul fapt ca intre Dv. si ea nu exista un "contract de buna vecinatate" ...:) Daca vrea asa, bine, daca nu, sa fie sanatoasa.
nu tre sa existe un "contract de buna vecinatate" are obligatia de a repara ce a stricat la buna intelegere.Alfel ..vecina isi face reparatii cu o firma scumpa,iar corina sa plateasca cat nu face...si in plus ch de judecata.Asa ca dna elga..lasati sfaturile neadegvate,numai pt placerea de a va vedea numele pe forum
Multumesc pentru sfaturi. Referitor la ceea ce a spus domnul PROPRIETARU "are obligatia de a repara ce a stricat la buna intelegere" - nu eu am stricat!!!!!!! Si eu am fost pagubita!!!!! Va dati seama cata apa calda a inregistrat apometrul meu???? NU EU MI_AM MONTAT APOMETRELE si nici nu au fost montate de tata/fratele/varul, etc.
Le-a montat o firma, am platit niste bani. Daca lucrarea nu a fost corect executata, nu ar trebui sa suporte ei toate daunele?
Inundatii
Adyn@
Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)