In urma debransarii am constatat ca trebuie sa achit 1/2 din consumul unui calorifer pentru 2 tevi cu un diametru nu mai mare de 2 cm ce trec prin apartamentul meu mentionez ca cele doua tevi sunt si izolate pe cheltuiala mea. din ce am mai citit am tras concluzia ca firma ce se ocupa va face citirea de pe doua aparate de acelasi fel unul fiind situat in subsolul blocului iar celalalt pe fiecare caloriferl al vecinilor ceea ce nu se intampla in cazul nostru. La subsolul blocului se afla un aparat care cred eu, e si defect fiind legat la o baterie ce se afla scufundata in apa iar tevile sunt sparte chear langa acel aparat si curg continu. mai mult in timp ce eram in vizita la niste prieteni am fost surprins sa constat ca cei debransati din acel bloc au costurile 0 la incalzire. In aceste conditii nu mi-se pare normal sa achit ceva ce nu folosesc mai ales ca acele tevi trec pe proprietatea personala a locatarului (proprietarului apartamentului)
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada excceptarea de la obligatia platii parti comune in situatia celor debransati de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic sau a faptului ca tevile instalatie parte comuna ce tranziteaza apartamentul cu CT sunt izolate
si totusi in blocul vecin cei debransati nu platesc
mentionez ca in blocul meu sunt repartitoare si este semnat un contract cu o societate ce face citirea luna de luna
ti-se pare corect??:D
Mai lecturati si alte topicuri cu aceeasi tema de pe forum.
Sunt niste legi totusi, care reglementeaza aceste aspecte, asa ca unora li se pare corect, altora li se pare incorect, cale de mijloc nu este. Legea este lege, indiferent cum ni se pare noua. Totusi, sunt niste tevi prin casele celor cu CT prin care circula apa fierbinte, deci incalzesc acele spatii degrevand oarecum CT, mai sunt spatii comune, subsolul - toate ale dvs. in devalmasie, proportionale cu cota-parte indiviza de proprietate - si ceea ce este mai important este ca NU puteti renunta la ele.
Daca aveti o firma care repartizeaza costurile pe baza de repartitoare, trebuie sa fiti bucurosi pentru ca acele costuri comune repartizate tuturor proprietarilor (indiferent ca au sau nu CT) se fac pe baza de masuratori destul de meticuloase si nu asa, la latitudinea unuia sau altul care propune un anumit procent de costuri comune pe care sa-l suportati.