avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta civila definitiva si testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta civila definitiva si testament

In anul 1985 in urma unei actiuni de partaj Instanta a dispus ,, Dispune partajarea averi succesorale conform testamentului ''. In respectivul testament testatorul a lasat separat de restul camerelor sì celorlalte incaperi din cladire o camera unuia dintre beneficiarii testamentului ,, Deasemenea ramane in proprietatea lui ( ) si CAMERA DE LA POD situata deasupra incaperi nr X cu obligatia ca prin ea sa lase accesul la pod lui ( ). Beneficiarul camerei din pod isi instraineaza parte din ceeace a primit fara a face referire in actul de vanzare cumparare de respectiva camera. Dupa decesul acestuia unul dintre mostenitorii lui a intentat actiune in revendicare pentru respectiva camera in urma cu cca 3 ani. Instanta a dispus o expertiza constructii expertul ajungand la concluzia ca planurile de instrainare nu concorda cu realitatea din teren, ca exista camera din pod, DAR ESTE MAGAZIE, avand urme de instalatie de apa si chiuveta, intreg podul inclusiv camera avand instalatie electrica ne mentiomand ca exista si racord de gaze, iar incaperea are plafon din lemn (deci nù este direct acoperis). Intrebarea mea este instanta de fond va avea in vedere faptul ca testatorul a zis ca este camera iar instanta de partaj a considerat-o ca fiind camera sau conclizia expertului desemnat de instanta in procesul de revendicare?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Raporturi de expertiza 1985 si 2013 Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Persoana cu care am proces detine o sentinta civila definitiva si irevocabila din anul 1985. Sentinta este una de partajare a unei cladiri conform unui ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila si contract de vanzare-cumparare Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog sa imi dati o lamurire intrucat am auzit diferite opinii. Exista o sentinta civila a Judecatoriei din anul 1985, ramasa definitiva prin respingerea ... (vezi toată discuția)
Lege sau alt act normativ care precizeaza ca nu se poate vinde doar podul unei cladiri Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Intr-un raport de expertiza, expertul desemnat de instanta la concluzie scrie ,, Spatiul din podul unei cladiri nu se poate separa de cladirea respectiva. ... (vezi toată discuția)