1.Aveti un termen de incercare de 2 ani si 2 luni ( si nu de 2 ani), termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condmanare, respectiv data de 21.01.2011.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 2 luni in cazul dvs., la care se adauga un interval de timp de 2 ani potrivit art 82 c.pen., deci total 2 ani si 2 luni.
Termenul de incercare se calculeaza potrivit art 186 c.pen.
Art. 186
Calculul termenelor procedurale
..................................................
Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună ce nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.
Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.
Prin urmare , dupa expirarea termenului de incercare, daca sunt indeplinite cond.prev de art 86 c.pen., veti fi reabilitat de drept.
2.Pentru a verifica daca mai figureaza sau nu pedeapsa aplicata, dupa expirarea termenului de incercare, aveti posibilitatea sa solicitati eliberarea unui cazier judiciar, iar in masura in care pedeapsa aplicata mai figureaza in cazier, este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
3.Consecintele reabilitarii de drept sunt inlaturarea pentru viitor a tuturor incapacitatilor, interdictiilor, decaderilor si deci a consecintelor penale si extrapenale ce decurg din hotararea de condamnare.
4.Dupa reabilitarea de drept /sau constatarea intervenirii reabilitarii de drept dupa caz, in cazierul dvs. judiciar ( care va fi eliberat la cerere), nu va mai figura pedeapsa aplicata.
5.Nu, nu veti figura ca recidivist ( disp.art 38 al. 2 c.pen.)