avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare-art.75 din Legea 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare-art.75 din Legea 76/2002

Am terminat medicina in septembrie 2012,sustinerea examenului de rezidentiat a fost in 25 noiembrie 2012.In urma promovarii examenului am contract individual de munca pe perioada de 5 ani incepand cu 01.01.2013,activitatea desfasurandu-se la peste 50 km de domiciliu.In 11 noiembrie mi-am depus dosarele la somaj,dar ALOFM Timis nu le-a luat in evidentele institutiei ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
In alte judete ,colegii mei au primit indemnizatia de somaj,fiind aceeasi promotie si fiind angajati tot din 01.01.2013.
Doresc a ma lamurii daca Legea este valabila in toate judetele tarii, si daca pot beneficia de plata primei de instalare.Mie mi-i se spune ca rezidentiatul este o forma superioara de invatamant,dar am mai citit despre cazuri similare care s-au judecat si au ajuns pana la Curtea de apel,iar medicul rezident a avut castig de cauza.
Poate este vreo Ordonanta pentru precizarea studiilor de rezidentiat ca o forma superioara de invatamant , aici nimeni nu a putut sa-mi spuna cu exactitate nr.si data aparitiei O.G.:raspuns-cam in urma cu 3 ani
Astept raspuns si va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:47, 14 Mai 2014
1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 46.
1. Nu constituie schimbare de domiciliu într-o altã localitate, în situaţia prevãzutã la art. 75 din lege, dacã localitatea unde persoana se încadreazã în muncã aparţine aceleiaşi unitãţi administrativ-teritoriale: comunã, oraş, municipiu sau sectoarele municipiului Bucureşti.
...

2. - Nu este precizat nici in Lege nici in Norme ca schimbarea domiciliului trebuie sa se faca in alt judet.
- Trebuie numai sa nu fie vorba de aceeasi localitate.

3. Daca sunteti refuzat in continuare faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

va multumesc pentru raspunsul prompt.
cunoasteti o situatie asemanatoare si daca sesizarea la anofm a functionat?
o seara placuta.
1. Veti primi raspuns de la ANOFM si mai discutama atunci.

2. Orice sesizare functioneaza dar niciodata o speta nu seamana cu alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare si prima de instalare Bora Irina Bora Irina Buna ziua. As avea nevoie de o lamurire: la data intrarii in somaj o persoana avea domiciliul in localitatea Petrosani, jud Hunedoara:frantic:. Dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare - schimbare domiciliu sorin07 sorin07 Am o problema, nelamurire. E art. 75 din legea nr. 76 / 2002, persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de somaj se încadrează, ... (vezi toată discuția)
Stimularea locurilor de munca. legea 76 remus250 remus250 am depus dosar la fortele de munca pentru a obtine premierea ca mi.am gasit de munca la mai mult de 50 km si mi.am schimbat si domiciliu. noul contract de ... (vezi toată discuția)