am depus dosar la fortele de munca pentru a obtine premierea ca mi.am gasit de munca la mai mult de 50 km si mi.am schimbat si domiciliu. noul contract de munca a fost inregistrat, din greseala cu 4 ore, dupa care s.a modificat cu act aditional cu 8 ore si cu aceeasi data. cei de la fortele de munca nu vor sa.l accepte cu actul aditional. e normal? ce trebuie s.a fac? multumesc mult
1. - Daca modificarea de la 4 la 8 ore pe zi s-a facut cu aceeasi data cu care a inceput contractul individual de munca (CIM) nu vad motivul pentru care Agentia de Somaj ar refuza acordarea primei de instalare.
- Mai ales ca nici Legea 768/2002 si nici Normele de aplicare nu conditioneaza plata primei de instalare de existenta unui CIM cu 8 ore pe zi.
2. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.
3. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art.45
...
(2) Beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 74 şi 75 din lege persoanele care se încadreazã în muncã pe o perioadã de cel puţin 12 luni.
...
4. Faceti o sesizare la AJOFM sau/si la ANOFM si prezentati si textele de lege de mai sus.
Legea76/2002
remus250
am intrat in mai 2012 in somaj, in Teleorman. acum m.am angajat in bucuresti, cu contract nelimitat/ program de 8 ore mi.am schimbat si domiciliul la mai mult ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare
Mogasanu
Am terminat anul acesta medicina si din ianuarie voi fi medic rezident . Deoarece imi voi executa stagiatura in alt judet decat cel de domiciliu stiam ca pot ... (vezi toată discuția)