Am facut o plangere penala pentru inselaciune si ea a fost conexata cu un dosar de evaziune fiscala cercetat de catre Serviciul de Investigare a Fraudelor. SIF a trimis la parchetul de pe langa judecatoria sectorului cu propunere de trimitere in judecata pentru ambele spete. Procurorul insa a dispus trimiterea in judecata pentru evaziune fiscala si netrimiterea in judecata pentru inselaciune. Deoarece nu am primit comunicarea rezolutiei, am fost in audienta la procurorul sef care mi-a spus sa ma duc la instanta sa cer studierea dosarului, si mi-a comunicat pe loc rezolutia dar fara motivare. La instanta, pentru ca nu sunt parte in proces mi s-a spus sa fac solicitare in scris si sa astept daca mi se aproba sau nu.
Era obligatoriu sa imi trimita si motivarea rezolutiei, pentru a putea formula plangere impotriva acesteia?
Daca nu mi se da aviz favorabil pentru studierea dosarului, ce pot face?
In data de 30.01.2013 mi s-a comunicat rezolutia despre care am vorbit mai sus dar nu mi s-a comunicat motivarea. Mi s-a spus sa ma duc la instanta sa cer studierea dosarului si ca am 60 zile la dispozitie sa fac plangere. (probabil ca am inteles gresit sau poate chiar asa a spus, ca nu as fi avut de unde sa inventez eu un termen de 60 zile; plus ca imediat ce mi-a spus am ramas cu impresia ca am suficient timp pentru toate demersurile).
Dosarul atunci se afla la Judecatoria Sector 1 care si-a declinat competenta la Tribunalul Bucuresti unde a avut termen la 13.02.2013.
In 11.02.2013 am facut cerere de acces la studiu dosar.
Am studiat si am facut copie dupa motivare in data de 27.02.2013.
Cum se calculeaza termenul de depunere a plangerii impotriva rechizitoriului/ordonantei de netrimitere in judecata?
Va rog sa intelegeti urgenta acestei spete.
si astept un raspuns calificat.
Amanari, amanari
ietam
Hristos a inviat!
Am o cauza penala pe rol , respectiv plangere impotriva rezolutiei sau ordonantei de netrimitere in judecata ( art.278ind.1 C.p.p.)
-primul ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar penal
ioanaa2
Buna seara.Am primit rezolutia intr-un dosar penal de la procuror si nu sunt de acord cu aceasta.Vreau sa vad probele din dosar pe baza carora s-a dat ... (vezi toată discuția)