avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanari, amanari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanari, amanari

Hristos a inviat!
Am o cauza penala pe rol , respectiv plangere impotriva rezolutiei sau ordonantei de netrimitere in judecata ( art.278ind.1 C.p.p.)
-primul termen a fost in noiembrie 2008 , cand s-a amanat procesul pentru ianuarie 2009 , motivul fiind ,,lipsa procedura cu faptuitorul";=D>=D>
-in 22.01.2009 se amana din nou , faptuitorul invoca lipsa apararii ;
-in 19.02 2009,alta amanare pe motiv ca trebuie adusa o copie dupa rezolutia procurorului;
-in 26.03, nu se prezinta nici faptuitorul , nici avocatul ( din studierea dosarului am constatat ca nici nu exista vreun avocat angajat );
-am formulat o cerere pentru judecarea in lipsa si cateva concluzii extrase dupa studierea dosarului( cu foarte mare atentie).Sunt curioasa la termenul de maine 23.04, ce se va intampla. Daca mi-ati putea da un sfat , v-as multumi din suflet.
=D>
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 23:46, 22 Aprilie 2009
daca aveti deja rezolutia de netrimitere in judecata si nu veniti cu alte probe noi in fata instantei ptr maine 23.04.09 atunci instanta s-ar putea sa mentina rezolutia procurorului Numai in cazuri foarte rare, ar putea instanta sa dispuna inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata a invinuitului, daca din actele de la dosar se va constata ca procurorul ar fi omis administrarea si evaluarea vreunui probe care era relevanta pentru solutionarea cauzei.
ietam a scris:

-am formulat o cerere pentru judecarea in lipsa si cateva concluzii extrase dupa studierea dosarului( cu foarte mare atentie).Sunt curioasa la termenul de maine 23.04, ce se va intampla. Daca mi-ati putea da un sfat , v-as multumi din suflet.

Probabil ca se va judeca maine daca nu este o alta cauza de amanare.
Carpatina a scris:

daca aveti deja rezolutia de netrimitere in judecata si nu veniti cu alte probe noi in fata instantei ptr maine 23.04.09 atunci instanta s-ar putea sa mentina rezolutia procurorului Numai in cazuri foarte rare, ar putea instanta sa dispuna inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata a invinuitului, daca din actele de la dosar se va constata ca procurorul ar fi omis administrarea si evaluarea vreunui probe care era relevanta pentru solutionarea cauzei.

In caz de probe noi procurorul reia urmarirea penala pe baza 273. Nu are nicio legatura cu plangerea impotriva NUP

Instanta nu poate sa dispuna trimiterea in judecata pentru ca nu ar avea cine sa puna in miscare actiunea penala
DECIZIA XLVII nepublicata

pai procurorul nu poate relua urmarirea penala din moment ce el a dat NUP. daca exista probe noi dupa ce s-a dat NUP acestea mai pot valorificate in cel mai bun caz in fata instantei care deja a fost investitia sa judece NUP-ul. Cel putin asa vad eu lucrurile din punctul meu de vedere. Poate ma corecteaza cineva. Multumesc.
'Daca ulterior se constata ca ca nu a existat sau ca a disparut imprejurarea pe care se intemeiaza propunerea de NUP procurozul infirma rezolutia si restituie actele organului de urmarire dispunand inceperea urmarii penale"

Imi cer scuze pentru mesajul anterior, evident gresit in prima parte. Ma gandeam la altceva
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
dorians, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ceata totala ietam ietam Am un dosar aflat pe rolul JUDECATORIEI , sectia penala , in calitate de petent Fond -plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantei procurorului de ... (vezi toată discuția)
Plangere pnala nelush2103 nelush2103 In cazul unui NUP, in urma unei Plangeri Penale, daca se descopera dovezi suplimentare pentru inceperea cercetarii penale, se poate redeschide acelasi dosar ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)