avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare imprumut intre persoane fizice; act notarial
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare imprumut intre persoane fizice; act notarial

va rog sa mi dati un raspuns in legatura cu urmatoarea problema :am imprumutat un vecin cu o suma de bani cu act notarial,fara dobanzi sau alte majorari.Am stabilit rate lunare egale pe o periada de 3 ani,vecinul obligandu-se in fata notarului sa aduca garantii mobile si imobile prezente si viitoare in termen de 3 luni de la data autentificarii contractului de imprumut. Acum dupa mai bine de un an de zile nu am primit inapoi nici o rata si nici nu s a prezentat la notar cu actele casei.Ce trebuie eu sa fac acum pt a mi recupera banii??.va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: marcel71 , utilizator 14:05, 26 Februarie 2013
trebuie sa il executati silit insa nu va garanteaza nimeni ca mai detine acel imobil/mobil sau venituri salariale. cat despre obligatia asumata in fata notarului acum nu face 2 bani.
multumesc pt raspuns.
asi dori si alte pareri daca este posibil
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Alte pareri nu prea sunt.. contractul constituie titlu executoriu asa ca mergeti cu contractul la un executor, acesta va cere incuviintare de la instanta pt executare silita si apoi ramane de vazut ce-i prinde pt a executa silit.
Notificati-l intai sa va dea toti banii intrucat nu a respectat contractul nedandu-va nicio rata.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract de imprumut danielluca danielluca Am incheiat la notariat un contract de imprumut prin care am imprumutat unui prieten o suma de bani si pe care urma sa mi-o inapoieze prin plata unor rate ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut neonorat de persoana imprumutata.cum imi potrecupera banii? fane p fane p este vb de un contract prin notariat care este garantat cu toate bunurile mobile si imobile ale persoanei imprumutate .unde trebuie sa ma adresez ? (vezi toată discuția)
Cu sau fara notar? lilianaG lilianaG intre 2 pers fizice un imprumut trebuie facut prin notar , trebuie inclus si un bun al celui care ia banii?? (vezi toată discuția)