avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... convocarea partilor pentru expertiza contabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

convocarea partilor pentru expertiza contabila

buna, am o intrebare. in cazul efectuarii unei expertize contabile legate de o anumita suma (restante si penalitati la intretinere) de catre un expert contabil, acesta este obligat prin lege sa convoace partile inainte de a depune raportul in instanta ? sau .. in ce conditii poate sau nu sa convoace una sau ambele parti. in cazul in care paratul observa o eroare de calcul facuta de asociatia de locatari si aceasta trece neobservata si de expertul contabil, care este procedura daca paratul nu a fost convocat si s-a depus dosarul in instanta la termenul stabilit ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:26, 20 Februarie 2013
Art. 208 din Codul de procedura civila prevede:
Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin carte postala recomandata, cu dovada de primire, aratand zilele si orele cand incepe si continua lucrarea. Dovada de primire va fi alaturata lucrarii expertului.
Partile sunt obligate sa dea expertului orice lamuriri in legatura cu obiectul lucrarii.


Art. 92
Inmanarea citatiei se va face personal celui citat, care va semna adeverinta de primire, agentul insarcinat cu inmanarea certificand identitatea si semnatura acestuia.
Daca cel citat, aflandu-se la domiciliu, nu vrea sa primeasca citatia sau, primind-o, nu voieste ori nu poate sa semneze adeverinta de primire, agentul va lasa citatia in mana celui citat sau, in cazul refuzului de primire, o va afisa pe usa locuintei acestuia, incheind despre acestea proces-verbal.
Daca cel citat nu se gaseste la domiciliu sau daca, in cazul hotelurilor sau cladirilor compuse din mai multe apartamente, el nu a indicat camera sau apartamentul in care locuieste, agentul va inmana citatia, in primul caz, unei persoane din familie, sau, in lipsa, oricarei alte persoane care locuieste cu dansul, sau care, in mod obisnuit, primeste corespondenta, iar, in celelalte cazuri, administratorului, portarului, ori celui ce in mod obisnuit il inlocuieste; persoana care primeste citatia va semna adeverinta de primire, agentul certificandu-i identitatea si semnatura si incheind proces-verbal despre cele urmate.
Daca persoanele aratate in alineatul precedent nu voiesc ori nu pot sa semneze adeverinta de primire, agentul va incheia proces-verbal, lasand citatia in mana lor; daca cei aratati nu voiesc sa primeasca citatia sau sunt lipsa, agentul va afisa citatia, fie pe usa locuintei celui citat, fie, daca nu are indicatia apartamentului sau camerei locuite, pe usa principala a cladirii, incheind de asemenea proces-verbal despre toate acestea.
Inmanarea citatiei nu se poate face unui minor sub 14 ani impliniti sau unei persoane lipsite de judecata. Puterea de judecata este presupusa pana la dovada contrarie.
Dispozitiile prezentului articol se aplica si la comunicarea sau notificarea oricarui alt act de procedura.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara fara citarea paratului district district Sunt in proces cu asociatia de proprietari ptr cote de intretinere umflate, calculate incorect, nerespectand prevederile legii 230/2007. Instanta a aprobat ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)
Experta contabilă n-a studiat dosarul și a omis aplicarea unor articole de legi ? 181074 181074 Ce putem face dacă într-un proces civil care a durat 11 termene și 18 luni (s-a încălcat Principiul Celerității), Experta Contabilă Judiciară (care ... (vezi toată discuția)