avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie primita in urma referatului cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie primita in urma referatului cu propunerea de neincepere a urmaririi penale

Va salut.Am o nelamarurire legata de o amenda de circulatie primita dupa ce am primit de la parchet acea rezolutie de neincepere a urmariri penale pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa,art.184 alin.1 si 3 cod penal.
Mentionez ca accidentul s-a produs in momentul in care masina era pe partea carosabila si am vrut sa o parchez in parcare,iar in parcare am lovit o fata foarte usor cu spoilerul din fata al masinii.(nimic grav).Conform martorilor toti au mentionat ca am lovit victima cu partea din fatza a masinii,inclusiv eu in propria declaratie.
Culmea ca domnul agent de politie nu a mentionat acest lucru in referat si a relatat precum " la efectuarea manevrei de mers inapoi nu s-a asigurat corespunzator fapt pentru care a lovit pe numita....X " ceea ce nu este adevarat.Victima nu a avut pretentii de la mine,nu a depus plangere impotriva mea....etc AMENDA de circulatie PRIMITA (300 ron) PENTRU CE ESTE MAI EXACT ? este deoarece domnul agent a gresit in acel referat si m-a incadrat la acel articol precum nu m-am asigurat la efectuarea de mers inapoi ? am vre-o sansa sa castig in instanta daca fac contestatie sa scap cu un avertisment?sau o platesc in 48 de ore 150ron si imi vad de treaba.
SCUZE PENTRU GRESALA DIN TITLU,nu cred ca o mai pot edita.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
lucian3087, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucian3087 , utilizator 17:16, 20 Februarie 2013
Nu aveti ce sa pierdeti daca constestati in instanta amenda. Important este sa aveti martori.
Martori sunt victima si inca doi prieteni de ai mei,toti au declarat ca am lovit-o cu partea din fata a masinii,nicidecum cu spatele,s-ar putea sa pierd in instanta?sa ma incadreze la alt articol?precum am lovit pe numita x..... si atat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru circulatie pe contrasens marius_92 marius_92 Bună seara! Săptămâna trecută am fost sancţionat cu puncte penalizare, amendă contravenţională şi suspendarea permisului pentru o perioadă de 60 de ... (vezi toată discuția)
Poze autoturism fara aprobarea proprietarului LuceNera LuceNera Buna ziua. Am si eu cateva intrebari in legatura cu un accident auto care s-a produs din vina mea. Am avut masina parcata in fata blocului si cand am ... (vezi toată discuția)