avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTUL LA PENSIA DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTUL LA PENSIA DE INTRETINERE

Buna seara.As avea o intrebare.Fiica noastra de 21 de ani este in anul 2 de studii bugetar,sunt casatorita inca cu sotul care nu contribuie financiar la ajutorul ei in scoala,nu stim ce venit are,e plecat de acasa.Intrebarea mea este, daca este necesar divortul nostru pentru a incheia actele pentru cererea de pensie de intretinerea fiicei,unde trebuie sa ma adresez pentru aceasta cerere,ce documente sunt necesare,.Mentionez ca eu locuiesc cu fiica si contribui financiar la intretinerea fiicei noastre.MULTUMESC .BUNA SEARA.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 20 Februarie 2013
Fata e cea care trebuie sa depuna cererea, o depune la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, insotita de copie dupa buletin, dupa certificatul de nastere si dovada ca-i la scoala. Cererea e scutita de taxe de timbru.
Problema e cu citarea, il veti cita la domiciliu, banuiesc ca e comun in acte, dar stiti unde e sa-l citati si acolo ?

Chiar daca fata era minora si ar fi trebuit ca dvs sa depuneti cererea, nu era legata de divort si fara divort puteati cere pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort coco0205 coco0205 daca partenera ma inseala si stie ca stiu si santem casatoriti de 13 ani locuim intr-o casa mostenire a mea pe care nu sant intabulat si avem un copil de 9 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara Anny.dumy Anny.dumy Buna ziua , de 3 ani am bagat divortul la notar impreuna cu tatal copilului meu iar pensia alimentara a decis el ca trebuie sa dea 200 ron pe luna .. dar acum ... (vezi toată discuția)
Inaintare divort RoxanaTeodora07 RoxanaTeodora07 Buna seara.As dori sa stiu ce acte imi sunt necesare si cat m-ar costa sa inaintez divort sotului. Tin sa precizez ca sunt somera.Nu am absolut nici un venit ... (vezi toată discuția)