avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract intre doi comisionari?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract intre doi comisionari?

Am o problema ceva mai incurcata.
Sunt asociat cu un cetatean strain care a contactat o firma din tara lui, interesata sa cumpere produse alimentare. Am incheiat cu aceasta firma o intelegere scrisa prin care vom primi un procent din suma totala platita de cumparator.
Am gasit un furnizor printr-un cetatean din Republica Moldova. Prin urmare, nu stiu datele firmei care vinde, moldoveanul se ocupa de comunicarea cu ea, stiu doar ca este dintr-o tara UE. Acest al doilea comisionar (cetateanul moldovean) ne-a trimis, asa cum i-am cerut, un contract de comision in lb. engleza.
Asociatul meu se consulta cu un avocat. Eu credeam ca acesta ne va trimite un contract in care sa fim mentionati atat noi, cele doua parti comisionare, cat si cele doua firme. Ei bine, nu, mi s-a cerut ceva destul de vag pentru mine. Oricum, nu am inteles care ar fi, din punct de vedere juridic, denumirea documentului pe care trebuie eu sa i-l cer moldoveanului. Mi s-a spus ca ar fi bine sa-i cer un fel de contract de colaborare intre el si noi, deci intre cei doi comisionari. Si apoi sa trecem mai departe, la semnarea contractelor propriu-zise cu firmele.
Exista vreun tip de contract uzual in aceste situatii? Ce ar trebui sa-i cer acestui al doilea comisionar? Cum se numeste un astfel de document?
Pe de alta parte, m-ar interesa sa stiu daca exista o procedura mai simpla care sa ne lege din punct de vedere juridic pe toti cei implicati in eventuala tranzactie. Ce ne recomandati?
Va multumesc pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: ibanica , utilizator 22:15, 20 Februarie 2013
Buna ziua,

nu se intelege exact speta dvs astfel ca, inainte sa va dau un raspuns, am sa va dau un sfat mult mai valoros : consultati si dvs un avocat - veti primi un raspuns documentat si care va va proteja interesele (asa veti iesi mult mai ieftin decat daca veti intra in aceasta afacere "dupa ureche").
Daca nu veti face acest lucru, atunci incercati sa semnati un contract cu persoana fizica sau juridica de la care urmeaza sa va luati banii si detaliati cat mai conrect cand va luati banii si mai ales in ce conditii.

Avocat Costi Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
Boncu Constantin, Avocat
Multumesc. Aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ... Adevar2 Adevar2 Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie. Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean moldovean anda.i anda.i Buna ziua , va rog imi puteti spune pasii pentru angajarea unei persoane din republica moldova in conditiile in care nu are decat pasaport romanesc iar la ... (vezi toată discuția)
Detasare persoana straina infint infint In cazul detasarii unui cetatean din Republica Moldova in Romania cum ar trebui sa se procedeze corect ? Conform legislatiei exista urmatoarele cazuri de ... (vezi toată discuția)