avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incap.m-ca gr.3 in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incap.m-ca gr.3 in preaviz

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti, ca de atitea alte dati, in urmatoarea situatie: am un angajat care a primit decizia de disponibilizare; dupa citeva zile de preaviz intra in CM, iar dupa circa 2luni jumatate vine cu decizie medicala de pensionare invalid. gr.3. Ce fac acum? 1.incetez CIM la data din decizie cu art. pensionare; 2.Schimb norma de munca la 4 ore si il las sa isi termine zilele de preaviz si incetez CIM cu disponibilizare; 3. Incetez CIM la data deciziei medicale cu art. disponibilizare, ne avind nevoie de postul respectiv nici cu 1/2 norma?
Ce ma sfatuiti? Ar mai fi ceva , nu cred ca persoana ar renunta de buna voie la progr. de 4 ore( sa incet.CIM cu 55 b) deoarece prin CCM beneficiaza de ajutor de concediere in cazul disponibilizarii.
Cel mai recent răspuns: puideurs , utilizator 19:19, 20 Februarie 2013
Decizia medicala nu inseamna decizie de pensionare. Abia dupa primirea acestei decizii medicale de incadrare in grad de invaliditate, angajatul poate sa-si intocmeasca dosarul de pensionare si sa-l depuna la casa de pensii.
La terminarea concediului medical (care suspenda preavizul), faceti decizie de trecere la 1/2 norma (conform deciziei medicale), preavizul curgand in continuare. La expirarea acestuia faceti incetarea CIM cu articolul corespunzator din Codul Muncii.
Cand spuneti "decizie medicala de pensionare ..." sper ca faceti referire la decizia comisiei de expertiza medicala si nu la decizia de pensie emisa de Casa de Pensii.
Daca este decizie a comisie de expertiza medicala, salariatul nu va mai beneficia de un alt CM dupa expirarea ultimului certificat medical prezentat, fapt pentru care inceteaza cauza de suspendare a preavizului la concediere, si in acest caz va curge restul termenului de preaviz, urmand ca dvs. la expirarea preavizului sa-i incetati CIM in temeiul art. 65 din Codul Muncii.
Daca este vorba de decizie de pensie, emisa de casa de pensii, atunci conform art. 56(1) litera "c" din Codul Muncii, ii veti inceta de drept CIM la data comunicarii acesteia, adica cu data la care va prezentat dvs. decizia de pensie.
Da Aveti dreptate .Este vb. de decizia comisiei medicale. Preavizul continua cu zilele neefectuate dar considerind la 1/2 norma?
Se va durata timpului de munca , prin act aditional ...
Multumesc mult tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad 3 - urgent eujad eujad am un salariat care a adus de la comisia de expertiza decizia de invaliditate grad 3. Acesta nu mai doreste sa lucreze cu 4 ore /zi. Ce tb sa fac: 1. Sa imi ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - invaliditate madylumy madylumy Buna ziua, am primit din partea unui salariat o,, decizie medicala asupra capacitatii de munca,,, in urma a 185 de zile de cm, emisa de un medic de expertiza. ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul unui salariat invalid gradul 1. ami_ru ami_ru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la [b]gr. 1 ... (vezi toată discuția)