avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 9%

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma lamuriti, lucrez la o optica, la rame si lentile pot sa aplic tva 9%?art.141 alin(1), HG NR.44/2004 , Legea 571/2003 privind codul fiscal zice ca se poate aplica , deoarece este un dispozitiv medical.Firmele cu care lucram, unii au aplicat 9%, ceilati 24%, nu stim care e corect.

Multumesc





Buna ziua,

Am o intrebare cu privire la acest subiect. In cazul in care am pe stoc marfa (rame si lentile) cumparata la cota veche de 24% (inainte ca furnizorii sa vanda cu 9%) cum o vand? Trebuie sa imi epuizez stocul cu 24% si deabia apoi pot vinde cu 9% sau pot sa vand cu 9% desi marfa a fost initial cumparata cu 24%?
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
optiker, utilizator
Vindeti cu cota pe care o aplicati. Daca cumparati marfa de la un furnizor care nu este platitor de TVA, vindeti fara sa colectati? Nu. In alta ordine de idei, acel 24% este o un procent de TVA pe dvs l-ati achitat, este un TVA pe care l-ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% miri12 miri12 Buna ziua, Am o firma care comercializeaza lentile corectoare, rame de ochelari de vedere, accesorii pentru ochelari, lentile de contact sisolutii de ... (vezi toată discuția)
Cota tva aplicabila vanzarii aparatelor dentare (brackets) sorimoldovan sorimoldovan Buna ziua, Am primit opinii diferite, inclusiv de la finante, privind posibilitatea aplicarii cotei de TVA de 9% la vanzarea de aparate dentare (brackets). ... (vezi toată discuția)
Tva 9% alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema privind TVA. Cumpar de la un furnizor-\\"truse lentile de corectie cu dioptrie\\"-pe care mi le factureaza cu ... (vezi toată discuția)